V Česku chcú presadiť manželstvá homosexuálov. Protistrane vymazávajú príspevky


Aktivisti podporujúci LGBT agendu chcú s pomocou spriaznených politikov v Česku presadiť manželstvá homosexuálov. Podporovatelia tradičnej rodiny vyzývajú poslancov, aby za novelu zákona nehlasovali. Argumenty proti, ktoré české Aliancia pre rodinu zverejňuje na sociálnych sieťach, ich prevádzkovatelia údajne vymazávajú a nadržiavajú tak liberálom.

Návrh na novelizáciu občianskeho zákona číslo 89/2012 zb., o ktorom sa u našich susedov na verejnosti hovorí ako o „Manželstve pre všetkých“ predložila na sté zasadanie Poslaneckej snemovne skupina poslancov z viacerých strán. Zákonodarcovia navrhujú, aby bolo manželstvo umožnené nielen homosexuálnym párom, ale aj transsexuálom, transvestitom či ľuďom, ktorí sa nestotožňujú so svojím rodným pohlavím.

Pozoruhodné je, že na návrhu sa podieľajú nielen politici z liberálne orientovaných strán, ale je medzi nimi tiež socialista a komunista či europoslankyňa vládneho hnutia ANO Radka Maxová. Z poslancov návrh podávajú František Kopřiva (Piráti), Petr Dolínek (ČSSD), Vít Rakušan (STAN), Jiří Dolejš (KSČM) a Dominik Feri (TOP09).

O konzervatívcami hlasno kritizovanej novele má Poslanecká snemovňa rokovať už tento štvrtok (29. apríla) a česká Aliancia pre rodinu varuje, že jej argumenty proti zákonu sociálne siete vymazávajú. Organizácia na ochranu tradičnej rodiny tvrdí, že tým prevádzkovatelia sociálnych sietí nadržiavajú len jednej názorovej skupine. Slobodu slova podľa Aliancie znovu ohrozujú ľudia, ktorí považujú postoje a záujmy iných za menejcenné a svoje vlastné za nadradené.

„Vyzvali sme na Facebooku našich podporovateľov, aby napísali poslancom, že je dôležité zachovať manželstvo ako výhradný zväzok muža a ženy. Ak štát ustúpi tlaku aktérov kultúrnej revolúcie, odkáže občanom, že nie je dôležité, aby deti mali matku i otca,“ uviedla predsedníčka Aliancie pre rodinu Jana Jochová.

V Česku chcú presadiť manželstvá homosexuálov. Protistrane vymazávajú príspevky 1
Jana Jochová. Foto: Archív J.Jochovej

Snaha o zánik tradičnej rodiny

Aktivisti požadujúci uzákonenie novely zákona o „Manželstve pre všetkých“ vyvolali mimoriadnu schôdzu parlamentu o tomto bode vďaka podpisom 50 poslancov, ktorí podporili jej zvolanie. Zo strany konzervatívcov sa však ozýva hlasný odpor. Popri Aliancii pre rodinu vyzýva na zamietnutie novely aj spolok Tradičná rodina.

„V návrhu sa naďalej stretávame so zamenením pojmov muž a žena za pojem dve osoby. Ide o progresívne pretláčanie genderového mainstreamingu do legislatívy, v ktorej už v prípade manželstva nebude biologické pohlavie a rodová príslušnosť hrať žiadnu úlohu,“ píše spolok na svojej stránke.

Medzi spoločnými argumentami ochrancov tradičnej rodiny proti takejto novele je napríklad to, že schválením zmeny spoločensky zmizne a zanikne dôležitosť a nezameniteľnosť otca-muža a ženy-matky, najprirodzenejšieho a najlepšieho rodičovského modelu. Rovnako by tak stratilo pôvodný význam aj rodičovstvo a právo detí na mamu i otca.

Irónia ochrany slobody prejavu

Sú tu pritom aj ďalšie vážne argumenty, ale tie sa sociálnym sieťam, presadzujúcim zväčša liberálne trendy, nehodia do naratívu a tak sú správcami vymazávané. Z vlastnej skúsenosti na to upozorňuje Aliancia pre rodinu.

„V rámci diskusie sa na našej stránke okrem iného objavil odkaz na ‚e-shop s deťmi‘. Mal upozorniť na to, že si českí homosexuáli už dnes môžu najímať surogátne (náhradne) matky, hoci je v Česku tento obchodný vzťah nelegálny. Príspevok aj našu faktickú a slušnú argumentáciu Facebook zmazal. Obávame sa, že ide o ovplyvňovanie verejnej mienky pred štvrtkovým hlasovaním a o vážne ohrozenie slobody slova,“ dodáva Jochová.

Pre vyššie uvedené považuje Aliancia pre rodinu za ironické, že spolu s novelou zákona o „Manželstve pre všetkých“ je jedným z ďalších bodov programu mimoriadnej schôdze Snemovne aj zavedenie zákona, podľa ktorého by bolo obmedzovanie slobody prejavu na verejných sociálnych sieťach trestné.

Podľa Aliancie aktivisti podporujúci LGBTI agendu využívajú to, že poslancov momentálne zaťažujú kritické udalosti na domácej aj zahraničnej politickej scéne.

„V situácii, keď sa Snemovňa stále schádza v núdzovom stave, je hlasovanie neprípustným krokom. Môže byť skreslené ne/účasťou väčšiny poslancov. Nehľadiac na bezpečnostnú krízu vo vzťahu k Rusku a pandemickú situáciu v našej krajine, ktorú by poslanci mali prioritne riešiť,“ vysvetlila postoj Aliancia pre rodinu Jochová.

Ako prvá krajina na svete schválilo manželské zväzky homosexuálov Holandsko pred dvadsiatimi rokmi. Zákon, ktorý párom rovnakého pohlavia povolil sobáše platí v liberálnej krajine tulipánov od 1. apríla 2000.

Prevzaté z: https://dennikstandard.sk/65458/v-cesku-chcu-presadit-manzelstva-homosexualov-protistrane-vymazavaju-prispevky/

podporte nas prispevky
podporte nas prispevky

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás