Transgenderový zločin páchaný na deťoch

Rozhovor, ktorý vám prinášame, s Ryanom T. Andersonom, autorom knihy: Keď sa z Harryho stala Sally. Úvahy v čase transsexuality viedol redaktor Piotr Włoczyk.

Piotr Włoczyk: Vo svojej knihe uvádzate, že transgenderové hnutie „zviedlo“ veľkú časť lekárskej komunity v USA. Ako je možné, že toľko lekárov súhlasí s nezvratným mrzačením tiel ľudí, ktorí veria, že len skalpel môže zmierniť ich psychickú bolesť?

Ryan T. Anderson: Niektorí lekári naozaj veria, že to ich pacientom pomôže. Ostatní sú obyčajní ideológovia. A iní sa jednoducho riadia odporúčaniami ľudí, ktorí sa vydávajú za expertov na rodovú rovnosť. Mnohé lekárske združenia, ktoré sa zaoberajú touto problematikou, boli „zvedené“ aktivistami a ideológmi. Najhlučnejší, najpresvedčenejší a najagresívnejší členovia tejto komunity vytvorili dojem, že cena odporu je príliš vysoká. A preto mnohí lekári jednoducho mlčia.

Prečo je pre Vás meno Dr. Paul McHugh v tejto súvislosti dôležité?

Doktor McHugh je jedným z tých lekárov, ktorí sú pripravení nahlas hovoriť pravdu. Doktor McHugh získal vzdelanie na Harvarde a potom sa zamestnal v nemocnici Johnsa Hopkinsa v Baltimore a vyučoval na tamojšej lekárskej fakulte. Keď sa stal vedúcim oddelenia psychiatrie v nemocnici Johnsa Hopkinsa, rozhodol sa –, aby bol verný skutočnej vede – zatvoriť tamojšiu kliniku venujúcu sa „zmene pohlavia“.

LGBT aktivisti nás presviedčajú, že podávanie hormónov a operácie zmeny pohlavia sú bezpečné a jediné spôsoby, ako týmto trpiacim ľuďom natrvalo pomôcť. Čo na to hovorí skutočná veda?

Najväčšia svetová databáza pacientov, ktorí podstúpili zákroky na zmenu pohlavia, ukazuje, že tieto operácie nie sú dobré pre duševné zdravie. V októbri 2019 vedecký časopis The American Journal of Psychiatry uverejnil článok s názvom Zníženie potreby psychiatrickej liečby u transrodových osôb po operácii zmeny pohlavia. Ako naznačuje názov, cieľom tohto článku bolo dokázať, že po operácii „zmeny pohlavia“ je menej pravdepodobné, že pacient bude potrebovať psychiatrickú pomoc.

A ako to bolo v skutočnosti?

No o desať mesiacov neskôr redakcia tohto časopisu a autori článku uverejnili opravu. Ako sa uvádza, „výsledky štúdie nepreukázali žiadnu výhodu operácie z hľadiska následnej liečby poruchy“. Už pôvodné výsledky ukazovali, že „hormonálna tranzícia“ nebola prospešná. Túto časť štúdie nebolo potrebné korigovať. Napokon, z najväčšej databázy o zákrokoch na zmenu pohlavia (hormonálnych aj chirurgických) vyplýva, že takéto zákroky neprinášajú pacientom sľubované výhody pre ich duševné zdravie.

V korigende článku autori tiež priznali, že v kontexte liečby úzkostných porúch boli pacienti, ktorí podstúpili operácie na zmenu pohlavia, v skutočnosti problematickejší ako tí, ktorí takéto operácie nepodstúpili. Tieto zistenia sú v súlade s desaťročiami výskumu, ktorý jasne ukazuje, že zákroky na zmenu pohlavia nemajú pozitívny vplyv na život pacientov. V jednej uznávanej štúdii sa dokonca uvádza, že dospelí, ktorí podstúpili takéto zákroky, majú 19-krát vyššiu pravdepodobnosť samovraždy ako zvyšok populácie.

Pred niekoľkými mesiacmi odvysielal spravodajský magazín 60 minút na kanáli CBS zábery tínedžerov, ktorí podstúpili detranzíciu. Správa sa stretla s veľmi ostrým útokom zo strany aktivistov LGBT. Aký závažný je tento problém?

Nikto nevie, ako často dochádza k detranzícii, pretože nemáme k dispozícii žiadny výskum tohto javu. Mnohí ľudia, ktorí podstúpili tranzíciu to potom ľutujú, nechcú hovoriť s výskumníkmi, nieto ešte s médiami. Tí, ktorí sa rozhodnú pre takéto verejné priznanie, sú zasa napádaní aktivistami LGBT. Existuje obava, že čím viac maloletých bude tlačených k tomu, aby sa podrobili tranzícii, tým viac dospelých sa bude podrobovať DEtranzícii. Ich príbehy sú srdcervúce.

Mnohí nám hovoria, aké problémy mali na strednej alebo vysokej škole, aby „zapadli“. Medzitým im „odborníci na pohlavnosť sľubovali, že vytúžené šťastie im prinesú testosterónové injekcie či dvojitá mastektómia“. Po piatich alebo desiatich rokoch, keď si uvedomia, že hormóny či operácia neodstránili skutočné príčiny ich utrpenia, tranzíciu horko oľutujú a snažia sa vrátiť k svojmu pôvodnému životu.

Viac sa dočítate na: https://www.christianitas.sk/transgenderovy-zlocin-pachany-na-detoch/?fbclid=IwAR3Vq3geKENO6ZfNXosBPCgbBfhdBqFBAe9KBFA6zmXZPEETmAv4B_FrXm8


Zdroj titulného obrázka: wikimedia common

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás