Tragédia na Zámockej má už priveľa vinníkov

Ak zastávate konzervatívne názory, máte na rukách krv. Takto falošne sa snažia vykresliť stredajšiu tragédiu viacerí prirýchli sudcovia.

Zvrátený čin, ktorý sa odohral v stredu večer pred barom Tepláreň, je tragédiou, po ktorej je v prvom rade potrebné odsúdiť strašné konanie útočníka a vyjadriť ľútosť pozostalým. Tí, ktorých život bol nezmyselne ukončený, nespravili nič, čím by si zaslúžili osud, ktorý ich postretol. Ide o zločin, ktorý by sa už nemal opakovať.

Rovnako je odsúdeniahodný každý akt nenávisti voči ľuďom z LGBT komunity. Vulgárne slová, pľuvance, fyzické útoky, to všetko je potrebné odmietnuť a ak sa dá, treba sa tomu snažiť zabrániť.

V čase krátko po tragédii je taktiež ľudsky pochopiteľné, že človek, ktorý sa ocitne v situácii, keď stratí blízkych či priateľov, a cíti sa ohrozený útokom na svoju komunitu, koná emocionálne a povie všeličo.

Pri hľadaní vinníkov však nemôžeme dopustiť obviňovanie ľudí, ktorí si to vonkoncom nezaslúžia a s celou situáciou nemajú nič spoločné. Medzi takýchto vinníkov nejeden politik, novinár, aktivista či facebookový odborník už zaradil ľudí, ako Tomáš Taraba, György GyimesiAnna Záborská, Richard VašečkaMarián Kuffa či Anton Chromík. Došlo, samozrejme, aj na katolíckych biskupov, a dokonca aj na Igora Matoviča či Borisa Kollára. Z mnohých týchto výrokov sa zdá, akoby za smrť dvoch mladých mužov mohol každý, kto nezastáva progresívne názory.

No toto jednoducho nie je pravda.

Spomínaní politici, ale ani obyčajní mierumilovní ľudia, hlásiaci sa ku konzervatívnej agende, s tým skutočne nič nemajú.

Ak si niekto myslí, že dieťa má vychovávať matka a otec, neznamená to, že má automaticky na rukách krv.

Poznám iks takých ľudí a nikto z nich nemôže za to, že sa niekto rozhodol v stredu večer prísť do baru a zavraždiť tam dvoch ľudí. Naopak, všetci do jedného tento akt násilia odsudzujú.

Vo svojom smútku či strachu, a niektorí, bohužiaľ, aj z vypočítavosti obvinili až príliš veľa nevinných ľudí. Preto je potrebné dodať, že za zbytočnú smrť dvoch mladých ľudí môže predovšetkým ten, kto tento ohavný čin spáchal. Pri ďalších vinníkoch by sme však mali byť opatrnejší.

CELÝ ČLÁNOK NÁJDETE TU: Tragédia na Zámockej má už priveľa vinníkov (standard.sk)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás