TAJOMSTVO SILY!

🙏🤫 TAJOMSTVO SILY 💪🙏

💪 Ctihodný Fulton J. Sheen veľmi často verejne vyznával, že jeho prednášky, kázne a písanie poháňa sila, ktorá pochádza z každodennej svätej hodiny strávenej pred Najsvätejšou sviatosťou oltárnou.

Povedal:

🤫 ,,Tajomstvo mojej sily spočíva v tom, že som za 55 rokov nikdy nevynechal jednu hodinu denne na adorácii v prítomnosti nášho Pána Ježiša v Najsvätejšej sviatosti. Odtiaľ pochádza sila. Odtiaľ pochádzajú kázne. Tam sa rodí každá dobrá myšlienka.“

🙏 Sheenov záväzok dodržiavať svätú hodinu eucharistickej adorácie sa začal v deň jeho vysviacky 20. septembra 1919 a trval až do jeho smrti 9. decembra 1979. Zomrel počas eucharistickej adorácie pred Ježišom v Najsvätejšej sviatosti.

👉 Bol jednoznačne oddaný adorácii, nevnímal ju ako zbožnosť, ale ako ,,účasť na diele vykúpenia.“

……………………………………………………

⛪ Jedna hodina denne pred Ježišom vo svätostánku nás nesmierne posilní a uschopní udržať plameň lásky žiarivo horieť. Ak vám vaša práca a rodina neumožňuje zotrvať pred Sviatosťou oltárnou až hodinu, verím, že takmer každý má možnosť zastaviť sa v katolíckom kostole a stráviť tam aspoň pár minút. Ako sa len Ježišovi páči ten, kto ho pravidelne navštevuje a v duchu hovorí: ,,Ježišu, milujem ťa!“ Koniec koncov, v každom svätostánku sveta stelesňuje väzňa lásky a čaká na našu návštevu. To najmenej, čo môžme urobiť, je skloniť hlavu alebo sa prechádzajúc okolo katolíckeho kostola prežehnať na znak našej lásky.

Text a obrázok pripravil Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás