Svedectvo duše z očistca!

nebo sdzr obloha

Nasledujúce riadky sú napísané z neba. Sú svedectvom duše ktorú z očistca vyslobodila Najsvätejšia matka Mária a nám môžu poskytnúť určitú predstavu o pocitoch duše v očistci.

„Bol som dlho v očistci, vlny živého ohňa sa pomaly vlnili nad, pod, okolo mňa. Prenikli celou mojou bytosťou, vypálili škvrny a zvyšky mojich hriechov a očistili celú moju podstatu. Bola to agónia! S akou hlbokou vďačnosťou však duša znesie každé bodnutie, pretože trpiaca duša vie, že je tak priblížená k Ježišovi a do neba!

Bol to sviatok Panny Márie. Mohutné ohnivé vlny začali odchádzať ako prúd prílivu a odlivu. Svetlo – ako žiadne pozemské svetlo, osvetľovalo naše šero a stlmovalo ohnivé plamene. Jasní anjeli prešli okolo mňa v sprievode; boli to strážny anjeli duší z očistca, ponáhľajúc sa predstaviť svojich zverencov Márii, zvrchovanej v tejto ríši očistenia. Cítil som, že prejde okolo môjho miesta utrpenia. Zníži trvanie môjho očisťovania? Ako Ježiš chce, tak chce aj Mária a úbohé duše v očistci nemajú inú vôľu ako Božiu, preto som čakal trpezlivo, ale s nádejou, na prechod Kráľovnej anjelov a ľudí. Videl som ju aj v iné jej sviatky a zakaždým ma utešovala. Teraz, keď okolo mňa prechádzala, sa odmlčala. Nedokážem opísať úžasnú krásu jej tváre. V Márii je nevysvetliteľná milosť; jej vzhľad je všetko milosrdenstvo a jemnosť a jej čistotu zvýrazňujú rúcha žiarivého svetla, ktoré nosí. Zdá sa, že sú utkané z diamantov a perál a zo sĺz, ktoré utrela. Jej mierne oči sa sklonili ku mne. Natiahla ruku spolu s mojím anjelom strážcom a povedala : „Si vyslobodený.“ V okamihu som videl, že na mojej duši už nie je ani zrnko hrdze a som zbavený všetkých svojich pút: môj odev žiaril ako lúče viacfarebných svetiel a pripojil som sa k skupine šťastných duší, ktoré nasledovali Matku milosrdenstva.

V zástupe za ňou sme prešli ďalej cez väzenie Božieho súdu. Potom sme opustili siene pokánia a prešli z hlbín Zeme smerom k slávnemu stredu vesmíru, príbytku posvätného Ježišovho ľudstva – domova zvaného Raj! Smerovali sme k nemu oveľa rýchlejšie ako svetlo a jeho mohutné portály stúpali pritom ako sme sa približovali. Predo mnou sa objavila krajina spevu, krajina krásy, príbytok svetla, radosti a šťastia. Vyhnanci zeme, užívajte si najvyberanejšie vône, počúvajte tie najsladšie zvuky, radujte sa v najhlbších citoch, prezerajte si tú najčarovnejšiu krásu a vo vašich srdciach prebudíte akoby len jeden slabý dotyk vzrušujúcich vnemov nebeského života!

Svedectvo duše z očistca je spracované z knihy: Stories about Purgatory and what They Reveal – kniha má imprimatur

Spracoval Martin Handzuš

podporte nás sdzr

Ak vás zaujíma téma očistec, môžete si vypočuť online relácie, ktoré sme pre vás pripravili:

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás