Svedectvo duše z očistca!

nebo sdzr obloha

Nasledujúce riadky sú napísané z neba. Sú svedectvom duše ktorú z očistca vyslobodila Najsvätejšia matka Mária a nám môžu poskytnúť určitú predstavu o pocitoch duše v očistci.

„Bol som dlho v očistci, vlny živého ohňa sa pomaly vlnili nad, pod, okolo mňa. Prenikli celou mojou bytosťou, vypálili škvrny a zvyšky mojich hriechov a očistili celú moju podstatu. Bola to agónia! S akou hlbokou vďačnosťou však duša znesie každé bodnutie, pretože trpiaca duša vie, že je tak priblížená k Ježišovi a do neba!

Bol to sviatok Panny Márie. Mohutné ohnivé vlny začali odchádzať ako prúd prílivu a odlivu. Svetlo – ako žiadne pozemské svetlo, osvetľovalo naše šero a stlmovalo ohnivé plamene. Jasní anjeli prešli okolo mňa v sprievode; boli to strážny anjeli duší z očistca, ponáhľajúc sa predstaviť svojich zverencov Márii, zvrchovanej v tejto ríši očistenia. Cítil som, že prejde okolo môjho miesta utrpenia. Zníži trvanie môjho očisťovania? Ako Ježiš chce, tak chce aj Mária a úbohé duše v očistci nemajú inú vôľu ako Božiu, preto som čakal trpezlivo, ale s nádejou, na prechod Kráľovnej anjelov a ľudí. Videl som ju aj v iné jej sviatky a zakaždým ma utešovala. Teraz, keď okolo mňa prechádzala, sa odmlčala. Nedokážem opísať úžasnú krásu jej tváre. V Márii je nevysvetliteľná milosť; jej vzhľad je všetko milosrdenstvo a jemnosť a jej čistotu zvýrazňujú rúcha žiarivého svetla, ktoré nosí. Zdá sa, že sú utkané z diamantov a perál a zo sĺz, ktoré utrela. Jej mierne oči sa sklonili ku mne. Natiahla ruku spolu s mojím anjelom strážcom a povedala : „Si vyslobodený.“ V okamihu som videl, že na mojej duši už nie je ani zrnko hrdze a som zbavený všetkých svojich pút: môj odev žiaril ako lúče viacfarebných svetiel a pripojil som sa k skupine šťastných duší, ktoré nasledovali Matku milosrdenstva.

V zástupe za ňou sme prešli ďalej cez väzenie Božieho súdu. Potom sme opustili siene pokánia a prešli z hlbín Zeme smerom k slávnemu stredu vesmíru, príbytku posvätného Ježišovho ľudstva – domova zvaného Raj! Smerovali sme k nemu oveľa rýchlejšie ako svetlo a jeho mohutné portály stúpali pritom ako sme sa približovali. Predo mnou sa objavila krajina spevu, krajina krásy, príbytok svetla, radosti a šťastia. Vyhnanci zeme, užívajte si najvyberanejšie vône, počúvajte tie najsladšie zvuky, radujte sa v najhlbších citoch, prezerajte si tú najčarovnejšiu krásu a vo vašich srdciach prebudíte akoby len jeden slabý dotyk vzrušujúcich vnemov nebeského života!

Svedectvo duše z očistca je spracované z knihy: Stories about Purgatory and what They Reveal – kniha má imprimatur

Spracoval Martin Handzuš

podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás