Prežívaj svätú omšu – Catalina Rivas

Viete čo sa deje na Sv. Omši? Chodíte si to len odstáť? Alebo skutočne Vás zaujíma, ako prebieha najväčšie tajomstvo na zemi?
Ak áno, tu je pár bodov ako správne sláviť Sv. omšu:

  • sv. Omša prísť skôr, modliť sa, aby vám Pán zoslal Duch svätého, aby vás obdaril pokojom a očistil vás od ducha tohto sveta, od vašich nepokojov, problémov.
  • ĽÚTOSŤ „Pros Pána z hĺbky duše, aby ti odpustil hriechy, ktorými si ho urazil.
  • SLÁVA BOHU NA VÝSOSTIACH „ Zvelebuj a oslavuj z celej svojej lásky Najsvätejšiu trojicu a uznaj, že si jednou z jej stvorení!“
  • „Pane, dnes chcem počúvať Tvoje slovo a prinášať veľa ovocia. Prosím, aby Tvoj Duch očistil moje srdce, aby v ňom Tvoje srdce vrastalo a rozvíjalo sa.
  • “ OBETOVANIE „ Pane, obetujem sa ti taká aká som, všetko, čo mám a čo môžem. Všetko vkladám do tvojich rúk. Všemohúci Bože, pre zásluhy tvojho syna, premeň ma! Prosím ťa za svoju rodinu, za všetkých ľudí, ktorí bojujú proti nám, za tých, ktorí sa zverili do mojich modlitieb.“
    „Obetuj v tomto okamihu samú seba. Daruj mu svoje bolesti, nádeje, smútku, radosti a prosby. Pamätaj že sv. omša má nekonečnú cenu! Preto buď štedrá v obetovaní a v prosbách.“
    Pozdvihovanie hostie – pozerajte na hostiu Sám Ježiš pozdvihuje namiesto kňaza: Pane verím,klaniam sa ti, dúfam v teba a milujem ťa. Prosím ťa o odpustenie za tých ktorí neveria v teba neklaňajú sa ti, nedúfajú, ani milujú ťa. Veľmi ťa milujem a klaniam sa ti.
    “Otče náš”: modli sa z najhlbšieho vnútra: Spomeň si na tých čo ťa najviac zranili, obím ich a povedz: v mene Ježiša Krista Vám Odpúšťam a prajem Vám pokoj, v mene Ježiša Krista prosím aby ste mi odpustili a priali mi pokoj.
  • Príjmanie kňaza: Pane očisti kňazov miluj ich, staraj sa o nich.
  • Po príjmaní: Pane milujem ťa a ďakujem ti za dary za tvoje Božstvo ,,Ja som s tebou vždy, to len ty ma opúšťaš!“ ,,hovor so mnou o svojom živote, keď mi dovoľuješ, aby som sa ho zúčastnil ako člen rodiny, alebo ako najbližší priateľ.
  • Koľko milostí človek stráca, že mi nedáva miesto vo svojom živote!“
  • Človek nie je nikdy tak človekom, ako keď pred Bohom padá na kolená.“

ZDROJ: https://youtu.be/IQAcmGuXEjA

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás