STARČEK ,,RUŽENCOVEJ“ MADONY

🙏🧓STARČEK ,,RUŽENCOVEJ“ MADONY📿🤱

,,Keď duša stúpa k Bohu, aby dosiahla spásu, má v ruženci kľúč od neba.“

~ Boží služobník Dolindo Ruotolo ~

📌Svätý Pio z Pietrelciny považoval Dolinda Ruotola za svätca. Často sa stávalo, že keď ľudia prišli do San Giovanni Rotondo navštíviť Pátra Pia, pýtal sa ich, prečo navštevujú jeho, keď v Neapole majú svätca. Podobne ako Páter Pio, aj Dolindo Ruotolo bol oddaný Márii a horlivým šíriteľom modlitby ruženca.

📌 Boží služobník Dolindo Ruotolo sa narodil v talianskom Neapole. Bol erudovaný teológ a spisovateľ, ktorý napísal mnoho diel o Panne Márii. Chápal ju ako jadro kresťanstva a teológie a zahrnul ju takmer do všetkých svojich teologických spisov. Počas posledných desiatich rokov svojho života o sebe hovoril ako o ,,Madoninom starčekovi.“

📌 Neustále šíril úctu k Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie a zdôrazňoval, že máj je jej mesiac. Tento mesiac bol pre neho obzvlášť významný, pretože ľudské srdce vnímal ako kvet, ktorý musí pestovať Mária.

📌 Počas kňazstva Dolinda Ruotola sa len zriedkakedy stalo, že by ho niekto videl bez ruženca v ruke. Ruženec bol jeho stálym spoločníkom. Vždy povzbudzoval k zbožnej modlitbe ruženca a zdôrazňoval, že dobre pomodlený ruženec je obdobou kladenia ruží k Máriiným nohám. Zároveň poznamenal, že zle pomodlený ruženec je porovnateľný s kladením zvädnutých kvetov k nohám Kráľovnej neba.

📌 Keďže prežil prvú aj druhú svetovú vojnu vnímal modlitbu ruženca ako zbraň v duchovnom živote, pričom ho označoval za meč a mocnú zbraň v našom duchovnom arzenáli. Vo svojich homíliách poslucháčom často hovoril, že každé Zdravas‘, Mária je výstrelom na satana a sily temna. Hlboko chápal nevyhnutnú úlohu Panny Márie pri približovaní sa ku Kristovi a veril, že Panna Mária je prostredníčkou všetkých milostí a duchovnou ,,distribučnou sieťou“, ktorá rozdeľuje všetky Kristove milosti členom Cirkvi. Rozšírením tejto metafory zdôraznil, že ruženec je hlavným prostriedkom napojenia sa na túto sieť.

Text a obrázok pripravil Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: 26 APOŠTOLOV RUŽENCA/Donald H. Calloway – knihu si môžete zakúpiť na tomto odkaze: https://www.zachej.sk/produkt/40117/26-apostolov-ruzenca/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás