Správa Matić prijatá! Vitajte potraty, antikoncepcia a sexuálna výchova

Europoslanci vo štvrtok 24.6. odsúhlasili správu Matić, v ktorej sa okrem iného potrat označuje ako ľudské právo, či požaduje sexuálnu výchovu od útleho veku v krajinách EÚ. Správa zasahuje do národných kompetencií vo veľmi citlivých oblastiach sexuálneho a reprodukčného zdravia a vzdelávania. Slovenskí a poľskí biskupi vydali jasné stanovisko proti tejto správe rovnako ako aj Slovenskí poslanci odmietli správu Matić čím dali jasné stanovisko, že chcú chrániť suverenitu Slovenska tak, ako deklaruje Ústava SR a to aj v týchto citlivých otázkach poskytovania zdravotnej starostlivosti či výchovy. Správa Matić však bola aj napriek tomu odsúhlasená.

Odporúčame článok: Zastavme vraždenie nevinných detí

Plénum schválilo toto uznesenie pomerom hlasov 378 (za): 255 (proti): 42 (zdržalo sa hlasovania).

Poslanci nezabudli zdôrazniť, že porušovanie sexuálneho a reprodukčného zdravia žien je formou rodovo podmieneného násilia páchaného na ženách.

Slovenskí europoslanci hlasovali nasledovne:

Za správu Matić hlasovali: Monika Beňová (Smer), Miroslav Číž (Smer), Robert Hajšel (Smer), Martin Hojsík (PS), Michal Šimečka (PS), Lucia Ďuriš Nicholsonová (nezávislá), Vladimír Bilčík (Spolu) a Michal Wiezik (Spolu).

Správu Matić nepodporili Miriam Lexmann (KDH), Ivan Štefanec (KDH), Peter Pollák (OĽaNO), Milan Uhrík (ĽSNS) a Miroslav Radačovský (Slovenský patriot). Eugen Jurzyca (SaS) sa zdržal.

O čom pojednáva správa Matić?

  • Správa vyzýva všetky členské štáty EÚ aby zabezpečili všeobecný prístup k interupciám vo včasnom štádiu tehotenstva a podľa potreby aj neskôr (!).
  • Parlament žiada krajiny EÚ aby zabezpečili prístup k širokej škále antikoncepčných prostriedkov a poradenstvu.
  • Parlament tiež vyzýva štáty aby zaistili komplexnú sexuálnu výchovu pre žiakov základných aj stredných škôl.

Vyhlásenie spravodajcu Predraga Matića:

Zvlášť desivé je vyhlásenie Predraga Matića, ktorý túto správu predložil: „Toto hlasovanie predstavuje začiatok novej éry v Európskej únii a prvý skutočný odpor voči spiatočníckemu programu, ktorý roky pošliapava práva žien v Európe. Väčšina poslancov jasne vyjadrila svoj postoj a členské štáty vyzvala, aby zaistili prístup k bezpečnému a legálnemu umelému prerušeniu tehotenstva a rôznym ďalším službám v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia,

Prijatie správy Matić je skutočne veľmi smutným míľnikom v dejinách Európskej Únie. Dáva tým veľmi jasne najavo svoj postoj k životu a podkopáva základy, na ktorých bola Európa postavená. Napriek tomu, že táto správa nemôže členským štátom priamo zasahovať do legislatívy vysiela jasný signál všetkým členským štátom akým smerom sa bude budúcnosť uberať.

Presne takýmito správami prispievajú súčasní neomarxisti k deštrukcii Európskej únie. Nebudeme sa čudovať, že vďaka absolútnemu pohŕdaniu zmluvami a medzinárodným právom bude proces rozpadu EÚ, ktorý sa začal Brexitom ďalej pokračovať.

podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

2 Responses

    1. To naša vláda nikdy nedovolí, lebo by tak stratili objemný príjem. Zapredanci a vlastizradci sú to.

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás