Slovensko i svet opäť požehnali starobylou relikviou Kristovej krvi

relikvia Kristovej krvi

?? Ak nám chcete pomôcť a podporiť nás jednorázovým finančným príspevkom môžete tak urobiť tu ▶️: podporte nás Ďakujeme ? za každý príspevok. Prosíme modlite sa za nás??❤

Nitra 11. januára (TK KBS) Na Slovensku sa nachádza starobylá relikvia Kristovej Krvi, ktorej prítomnosť nemá na Slovensku obdobu. Relikvia Kristovej Krvi je už vyše 500 rokov opatrovaná a uchovávaná v benediktínskom kláštore v Hronskom Beňadiku. Ide o časť látky, ktorá je nasiaknutá Krvou Ježiša Krista a je vložená do takmer 1 meter vysokého relikviára.

Relikviu pôvodne daroval pápež Pavol II. kráľovi Matejovi Korvínovi, a on ju zasa daroval benediktínskemu Opátstvu v Hronskom Beňadiku v roku 1483. Celé stáročia mali relikviu opáti vo veľkej úcte, venovali jej mimoriadnu pozornosť, a vždy keď sa na Slovensku diali ťažké udalosti, opáti s touto relikviou požehnávali celý národ.

Zvlášť v obdobiach, keď na Slovensku zúril mor, odkrývali relikviu, pričom prosili o odpustenie hriechov, Božie zľutovanie a o odvrátenie pohromy pre Kristovu Krv. Tak tomu bolo aj v 17. storočí, kedy sa po požehnaní relikviou uzdravili obyvatelia postihnutí morovými ranami. Relikviu mali v úcte aj saleziáni, ktorí v Hronskom Beňadiku mali svoj noviciát, v ktorom sa na svoje povolanie pripravoval aj náš slovenský mučeník blahoslavený don Titus Zeman.

S touto vzácnou relikviou požehnal Slovensko v období prvej vlny koronavírusovej pandémie 20. marca 2020 generálny vikár Nitrianskej diecézy a súčasne rektor Baziliky sv. Benedikta v Hronskom Beňadiku Mons. Peter Brodek. Po takmer desiatich mesiacoch 11. januára 2021 dopoludnia sa z nitrianskeho letiska vo Veľkých Janíkovciach opäť vznieslo lietadlo s rovnakou posádkou so vzácnou relikviou Kristovej Krvi, ktorá absolvovala let ponad časť územia Slovenska.

Počas letu Mons. Brodek udeľoval požehnanie celému Božiemu ľudu, chorým, lekárom, zdravotníkom v nemocniciach, záchranárom, vojakom, či policajtom, všetkým obyvateľom Slovenska. Božie požehnanie zvolával z paluby lietadla osobitne všetkým diecézam a eparchiám, a to nielen na Slovensku, ale aj v okolitých krajinách, ako sú Česko, Poľsko, Maďarsko, Rakúsko, či Ukrajina, a tiež pre celý svet s úmyslom odvrátenia koronavírusovej epidémie a všetkých ťažkostí, ktoré sú s ňou spojené.

Požehnanie z lietadla bolo udeľované na všetky svetové strany. Lietadlo bolo možné sledovať na trase Nitra – Nové Zámky – Levice – Banská Bystrica – Prievidza -Trenčín – Dubnica nad Váhom – Bánovce nad Bebravou – Nitra.

„Táto mimoriadna aktivita sa uskutočnila v súlade so všetkými liturgickými pravidlami týkajúcimi sa posvätných relikvií, a nebola uskutočnená za účelom senzácie, ale z podnetu a ponuky vychádzajúcich z hlbokej viery, nádeje a lásky v Božie milosrdenstvo, ktoré ľudia na Slovensku, ale aj na celom svete v týchto dňoch tak veľmi potrebujú. Tak ako kresťania na Slovensku pevne veria, že požehnanie s Kristovou krvou pomohlo počas prvej vlny a Slovensko bolo aj vďaka pokoju, rešpektovaniu opatrení a disciplíne jeho obyvateľov uchránené pred ťažkým priebehom, tak veria, že aj dnes toto požehnanie pomôže v boji s pandémiou, ktorá v tomto období udrela aj na Slovensku veľkou silou,“ informoval hovorca Nitrianskeho biskupstva Tibor Ujlacký.

Prevzaté z: https://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20210111052&fbclid=IwAR17baaooYVpwRQmCJ3Qvhw5majdYhjdQTLeEqUz7U9f5uz0_rRbFGA-mSo

Slovensko i svet opäť požehnali starobylou relikviou Kristovej krvi 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás