Silné svedectvo novokňaza Livinusa z Nigérie. Od vysviacky sa dožil 23 dní…

Nigérijčan páter Livinus z Nigérie požiadal kvôli postupujúcej leukémii o predčasnú vysviacku. Kňazom bol napokon 23 dní. Svätú omšu slávil z nemocničného lôžka každý jeden deň s výnimkou dňa svojej smrti. Svoju obetu vynútenú chorobou spájal neustále s obetou Krista, ako mu to pri vysviacke radil Mons. Libanori. Svojím životom vydáva silné svedectvo o hodnote daru kňažstva…

Vatikán 25. apríla (RV) V Ríme v piatok 23. apríla zomrel novokňaz, ktorý kvôli závažnej chorobe požiadal pápeža o povolenie k predčasnej vysviacke. 31-ročný Nigérijčan páter Livinus patriaci k rehoľnému spoločenstvu Mater Dei bol vysvätený na Zelený štvrtok. Jeho svedectvo o hodnote daru kňazstva má silu, hoci bol kňazom len 23 dní.

Livinus Esomchi Nnamani vstúpil do spomínanej rehole v Nigérijskom meste Owerri pred desiatimi rokmi. Po prvých rehoľných sľuboch mu bola diagnostikovaná leukémia. To ho však nezastavilo v jeho formácii, kvôli ktorej v roku 2019 pricestoval do Ríma.

Posledné mesiace strávil páter Livinus v nemocničnom zariadení. Pozorujúc svoj zhoršujúci sa zdravotný stav, rozhodol sa požiadať Svätého Otca o povolenie predčasnej vysviacky. Pápež František s odpoveďou neotáľal a už na druhý deň, na Zelený štvrtok 1. apríla, sa vytúžená vysviacka mohla uskutočniť.

V nemocnici boli na jednoduchom obrade prítomní len niektorí rehoľní spolubratia a zdravotný personál, vysviacku viedol rímsky pomocný biskup Daniele Libanori SJ, ktorý otcovi Livinusovi pomohol doručiť jeho žiadosť Svätému Otcovi. Pri obrade pomazal svätenca krizmou, ktorú si práve priniesol z omše Svätenia olejov vo Vatikánskej bazilike.

Odo dňa vysviacky páter Livinus slávil Eucharistiu každý deň zo svojho lôžka, s výnimkou predposledného dňa, keď mu to už choroba nedovolila. Svoju obetu vynútenú chorobou spájal neustále s obetou Krista, ako mu to pri vysviacke radil Mons. Libanori.

Po pohrebe, ktorý sa v Ríme uskutoční v pondelok 26. apríla, budú pozostatky pátra Livinusa prevezené do rodnej Nigérie.

Prevzaté z: https://www.tkkbs.sk/

Silné svedectvo novokňaza Livinusa z Nigérie. Od vysviacky sa dožil 23 dní... 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás