RYTIER RUŽENCA

,,Rytieri a dámy Nepoškvrnenej aj vy všetci, ktorí čítate tieto slová… Modlite sa denne tretinu (päť desiatok) ruženca.“ ~svätý Maximilián Mária Kolbe~

🌹 Svätý Maximilián ako malý chlapec často vyjadroval túžbu stať sa vojakom. V roku 1906 potom, ako sa ho matka pýtala, čím bude, mal videnie Panny Márie, v ktorom mu ponúkla dve koruny: jedna koruna bola biela a predstavovala čistotu, druhá bola červená a znamenala mučeníctvo. Panna Mária sa ho spýtala, ktorú z nich si vyberá, a on vo svojej vojenskej horlivosti zvolal, že chce obidve. Od tej chvíle bola jeho oddanosť Márii ako oddanosť stredovekého rytiera svojej krásnej dáme.

🛡️ Pomohol znovu zaviesť mariánske rytierstvo do sŕdc mnohých katolíkov. Svätý Maximilián Kolbe bol skutočným rytierom ruženca. Hoci chcel, aby sa Zázračná medaila stala hlavnou zbraňou Militia Immaculatae, vyžadoval tiež, aby sa jeho členovia každý deň modlili ruženec. Často kázal o sile ruženca. Ako rytier Nepoškvrnenej vnímal ruženec ako duchovný meč a výslovne zdôrazňoval, že každý rytier a dáma Nepoškvrnenej (členovia Militia Immaculatae) ho majú používať s oddanosťou a horlivosťou.

⚜️ Keď ho v roku 1941 nacisti poslali do koncentračného tábora, jeden z nacistických dôstojníkov si všimol ruženec zavesený na jeho habite a použil ho na to, aby ho týral. Násilne schytil ruženec, priložil svätcovi k tvári krížik a spýtal sa ho, či naozaj verí v Ježiša Krista a ruženec. Odpoveď svätého Maximiliána bola ,,áno“, za čo ho pred očami ostatných väzňov niekoľkokrát brutálne zbili. Ako väzeň v Osvienčime často viedol ostatných väzňov k modlitbe ruženca. Tento veľký mariánsky svätec sa predovšetkým stal mučeníkom lásky a zároveň rytierom ruženca.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: 26 APOŠTOLOV RUŽENCA/ Donald H. CALLOWAY; knihu si môžete zakúpiť na tomto odkaze: https://www.zachej.sk/produkt/40117/26-apostolov-ruzenca/

RYTIER RUŽENCA 1

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

RYTIER RUŽENCA 2
RYTIER RUŽENCA 3

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás