Ruženec zmenil môj život. Dúfam, že zmení aj ten váš.

ruzenec

Všetci poznáme tie situácie, keď sa cítime zlomení a potrebujeme uzdravenie.  

Arcibiskup Fulton J. Sheen povedal: „Ruženec je najlepšia terapia pre tieto rozrušené, nešťastné, ustráchané a frustrované duše práve preto, že v sebe zahŕňa súčasné použitie troch síl: fyzickej, hlasovej a duchovnej…“

Arcibiskup Sheen mal stopercentnú pravdu, pretože moja oddanosť ružencu sa začala ako terapia. Takmer o 15 rokov neskôr sa pozerám spätne na množstvo hodín, ktoré som strávila modlitbou ruženca kvôli svojej zlomenosti. 

Skrze ruženec ma Boh priviedol k niečomu, čo navždy zmenilo môj život. 

Keď som vyrastala, moja rodina sa každý deň spolu modlila ruženec. Vari to bolo pár tajomstiev každý večer, no len zriedkakedy sme sa nemodlili. Toto nám mama verne vštepovala. 

Ja som však nechápala význam modlitby, kým som nemala prvé zlomené srdce z rozpadnutého vzťahu. Ani v tom čase som tomu úplne nerozumela. 

Neskôr som mala opäť zlomené srdce, ale bolo to ešte ťažšie. V tom okamihu som sa začala modliť ruženec za útechu často viackrát denne. 

Vtedy som si to neuvedomovala, ale Boh zmenil moje srdce týmito skúškami. Teraz vidím, že príhovor Najsvätejšej Matky ma vedie na moju každodennú cestu k svätosti.

1) Ruženec mi dodáva pokoj

Ruženec je modlitba, ktorá vo mne nastoľuje mier. 

Popri každodennej omši a prijímania Eucharistie niet inej modlitby, ktorá by mi poskytla pokoj a radosť, ktoré potrebujem k tomu, aby som prežila môj deň. Duchovná prázdnota sprevádza môj deň, ak sa ho ráno nepomodlím

Pápež sv. Pius X. povedal: „Ruženec je zo všetkých modlitieb najkrajší a najbohatší na milosti; je to modlitba, ktorá sa najviac dotýka Srdca Matky Božej … a ak si prajete, aby vo vašich domovoch vládol pokoj, modlite sa ruženec spolu so svojou rodinou.“

2) Ruženec obnovuje moju vieru

Mám viac sily a vytrvalosti, aby som žila svoju vieru zakaždým, keď sa modlím ruženec. Pomáha mi uskutočňovať Božiu vôľu a prekonávať skúšky. Bez neho by som bola stratená.

Panna Mária sľúbila, že „ruženec spôsobí, že cnosť a dobré skutky budú prekvitať; pre duše dosiahne hojné Božie milosrdenstvo; odlúči srdcia ľudí od lásky k svetu a k jeho márnostiam a pozdvihne ich k túžbe po večných veciach.“

A dodala: „Ach, tie duše by sa posvätili týmto prostriedkom.“

3) Ruženec mi pomáha bojovať proti hriechu

Modlitba by nám mala vždy pomôcť v boji proti hriechu, ale prečo by nám Ježiš vôbec odoprel túto pomoc, keď Ho o to prosíme prostredníctvom Jeho Matky?

Mária je čistá a bezhriešna, ale je s nami spojená skrz svoju ľudskosť. Vždy je tu, keď ju zavoláme. Chce pre nás svätosť a nebo.

Mária sľúbila, že „ruženec bude mocnou zbraňou proti peklu; zničí vášne, umenší hriech a zaženie bludy.“

Panna Mária mi poskytuje silu bojovať a prekonať svoje neresti. Vďaka nej chcem usilovať o svätosť. Robí svätosť príťažlivou a krásnou a dodáva mi túžbu po sladkej chuti neba.

4) Ruženec ma priťahuje k sviatostiam

Keď som sa začala každodenne modliť ruženec, začala som tiež prosiť o svätý príhovor. To ma nakoniec priťahovalo bližšie a bližšie k Eucharistii.

Začala som tiež praktizovať adoráciu a navštevovať dennú omšu. Tiež som začala pravidelne prijímať sviatosť zmierenia.

V čase, keď som odišla na univerzitu, som presne vedela, kde chcem byť: Newmanovo centrum v našom univerzitnom kampuse. 

Neďaleko sa nachádzal Eucharistický svätostánok, kde som trávila veľa času, keď som neštudovala alebo netrávila čas s priateľmi. 

Často som študovala v prítomnosti Eucharistie, viedla som skupinovú modlitbu a strávila nespočetne hodín sediac pred Ježišom. To všetko posilnilo moju lásku k Bohu a dalo mi milosti spoznať, čo Boh chce pre môj život.

5) Ruženec ma priviedol k manželovi

Pretože moja matka vštepila našej rodine dôležitosť ruženca, použila som ho ako prostriedok útechy. Táto útecha viedla k intenzívnej oddanosti k našej Blahoslavenej Matke, čo ma zase priviedlo bližšie k sviatostiam. Táto oddanosť ma potom inšpirovala k angažovaniu sa v Newmanovom centre, kde som sa nakoniec stretla so svojím manželom. 

Niekoľko rokov som prosila Pannu Máriu, aby sa prihovárala za môjho manžela. Prosila som ju, aby ho v pravý čas sprevádzala, chránila a viedla ku mne. A ona to urobila. Teraz sme manželia už sedem rokov a máme dve krásne deti.

Aj keď môj životný stav nie vždy umožňuje každodenné návštevy Eucharistie, viem, že žijem život, ku ktorému ma Boh volá. Tento život je krásnym požehnaním a pripisujem ho príhovoru Blahoslavenej Matky. 

Takže nabudúce, keď sa budete pýtať, či sa máte modliť ruženec, moja odpoveď pre vás je definitívne áno. 

Keďže máj je mesiacom ruženca, odporúčam vám začať svoju púť práve teraz.

Ruženec zmenil môj život. Dúfam, že zmení aj ten váš. 

„Posvätný ruženec je mocná zbraň. Modlite sa ho s úprimnou dôverou a budete žasnúť nad výsledkami,“ —sv. Josemaría Escrivá

Panna ružencová, oroduj za nás!

Prevzaté z: http://www.lifenews.sk/28138/bez-neho-som-bola-stratena-ako-mi-ruzenec-zmenil-zivot-priviedol-ma-k-manzelovi

PRIDAJTE SA K NÁM V MESIACI MÁJ K NEPRETRŽITEJ RUŽENCOVEJ REŤAZI. MODLÍME SA 24 HODÍN DENNE – PRIAMY PRENOS NÁJDETE TU:

Podporte nás
Podporte nás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás