Ruženec – 7 dôvodov prečo sa ho modliť každý deň

Naši najväčší duchovní otcovia a matky boli zasvätení ružencu. Ján Pavol II., sv. Maximilián Kolbe, matka Tereza, Páter Pio, sv. Terézia Avilská a ešte ďalší. Ale prečo? Čo je také dôležité na tejto šnúrke korálkov a modlitieb?

Ako povedala naša Najsvätejšia matka blahoslavenému Alanovi de la Roche: „Keď sa modlíš svoj ruženec, anjeli sa tešia, najsvätejšia Trojica sa teší, môj Syn v ňom nachádza tiež radosť a ja sama som šťastnejšia, ako si len môžeš myslieť. Po obete svätej omše nie je v Cirkvi nič, čo by sa mi tak páčilo ako ruženec.“

Mária je potešená, keď vezmeme svoje “korálky” a modlíme sa ruženec. Mária, veľká Prostredníčka milostí, Božia Matka, nevesta Ducha Svätého a Kráľovná neba a zeme, je tak potešená, keď sa modlíme modlitbu, ktorú ona sama priniesla veriacim prostredníctvom svätého Dominika, aby rozliala nespočetné požehnanie pre veriacich, ktorí sa držia jej ruženca.

A tak, priatelia, POTREBUJEME, aby sme si každý deň našli čas na modlitbu ruženca. Ak sa posnažíme, sú možné veľké a krásne veci.

Tu je 7 dôvodov, prečo skutočne POTREBUJEME každý deň vziať si ruženec a modliť sa.

# 1 POTREBUJEME sa modliť ruženec, aby sme bojovali s každodenným pokušením.


Diabol je skutočný a neoblomný. Nechce nič iné, ako vidieť, ako zlyhávame späť v hriechu a narušujeme náš vzťah s Bohom. Ale nezúfajte. Máme mocného obhajcu, ktorého sa Satan bojí nadovšetko: Máriu. Keď bola Mária vzatá do neba a korunovaná jej synom, stala sa kráľovnou nielen neba a zeme, ale aj nad peklom. Vládne nad satanom a on utečie, keď stojí vedľa svojich verných služobníkov. A tak sa vo chvíľach pokušenia, keď sa pred tými starými hriechmi cítite slabí, držte sa ruženca. Modlite sa za to, aby bola Mária s vami a ochráni vás pred satanovými klamstvami.

# 2 POTREBUJEME sa modliť ruženec, aby sme spomalili a našli pokoj.


Cítiš sa vyhorený, opotrebovaný a príliš slabý? Potom, priateľu, potrebuješ teraz ruženec viac ako kedykoľvek predtým. Áno, naše životy sú rušné a málokedy máme chvíľu času nazvyš. Napriek tomu sa nám podarilo nájsť si čas na scrolovanie a zverejňovanie príspevkov a pozeranie na naše žiarivé obrazovky, aktivity, vďaka ktorým sa často cítime viac stratení a unavení. Takže položte telefón a vypnite televíziu. Vezmite si ruženec a nájdite SKUTOČNÝ odpočinok v niekoľkých pokojných chvíľach s našou najsvätejšou matkou. Ponúka požehnanie skutočného pokoja. Možno máte čas sa modliť iba jeden desiatok teraz. To stačí. Je tam a je ochotná využiť ten kúsok času a žehnať vám kvôli tomu.

# 3 POTREBUJEME sa modliť ruženec, aby sme žili život spojený s Ježišom Kristom.


Vieme, že Ježiš žil tu na Zemi … ale svet, v ktorom žil, sa cíti byť dosť vzdialený od sveta technológií a pohodlia a sekularizmu, v ktorom žijeme. Môže byť veľmi ťažké cítiť sa spojený s Ježišom. Aj v modlitbe je potrebné venovať čas a sústredenie, aby ste pocítili skutočnú a trvalú Ježišovu prítomnosť. Ruženec poskytuje ten čas a sústredenie. 20 tajomstiev ruženca vedie veriacich cez hlavné udalosti Ježišovho života. Jednoduché a opakované modlitby ruženca nám umožňujú skutočne sa sústrediť na to, čo Ježiš urobil a povedal. Ruženec nám poskytuje čas a miesto na spojenie s Naším Pánom a Spasiteľom. Krásne umenie, čítanie písma a vedené úvahy nám tiež môžu pomôcť hlbšie meditovať pri modlitbe posvätného ruženca. A tak každý deň vezmite svoj ruženec a prostredníctvom tejto krásnej modlitby hlbšie spoznajte a napodobňujte Ježiša.

# 4 POTREBUJEME, aby sme cez ruženec zostali v spojení s láskyplnou starostlivosťou o našu Matku Máriu.


Z kríža nám Ježiš dal hlboký dar svojej Matky. V Jánovom evanjeliu sa píše: „Keď Ježiš uvidel svoju matku a učeníka, ktorého miloval, povedal svojej matke:„ Žena, hľa, tvoj syn. “ Potom povedal učeníkovi: Hľa, tvoja matka. A od tej hodiny ju učeník vzal do svojho domu. “ Jn19, 26–27

Preto aj teraz, ako Kráľovná neba a zeme, Mária miluje nás, svoje deti a má neutíchajúcu túžbu priviesť nás k bližšiemu vzťahu so svojím Synom. Vedomie, že nás tak veľmi miluje, je mocný dar, ale ako môžeme zostať v spojení s touto milujúcou a úžasnou matkou? Ružencom. Keď sa držíte korálikov vášho ruženca, predstavte si to ako reťaz, ktorá sa tiahne z vašej ruky až do neba. Mária drží druhý koniec a ruženec slúži ako most, línia života medzi vami a ňou. A je tam vždy, na druhom konci ruženca. A tak, často vezmite tie korálky a vedzte, že je tu vždy, na druhom konci vás bude milovať celým svojím Nepoškvrneným srdcom.

# 5 POTREBUJEME ruženec, aby sme sa modlili za ostatných dôrazným a oddaným spôsobom.


Ako často ste sľúbili, že sa budete za niekoho modliť … ale zabudli ste? Alebo si možno pamätáte, že by ste sa za nich mali modliť, ale nakoniec ponúknete len chvíľkovú duševnú modlitbu? Ako často ste boli konfrontovaní s ľuďmi alebo situáciami, ktoré si vyžadujú skutočné modlitby, a chcete sa za nich modliť, máte však pocit, že kvôli nedostatočnému modlitebnému životu nemáte čo ponúknuť?Ruženec je opäť odpoveďou na tento problém. Keď si vyhradíte čas na každodenný ruženec, pripravíte si pre seba skutočnú príležitosť pomôcť tým, ktorí potrebujú modlitby, a odhodláte sa k zvyku tieto modlitby ponúkať.

A tak každý deň vezmite ruženec, prinášajte potreby všetkých o ktorých viete, a vložte ich do láskavých rúk našej Presvätej Matky.

# 6 POTREBUJEME sa modliť ruženec, aby sme dosiahli mier vo svete.


Mária nasmerovala deti vo Fatime, aby sa modlili ruženec za svetový mier. Nepovedala iba modlitbu. Povedala, modli sa ruženec. V čase, keď sa Mária zjavila vo Fatime, zúrila prvá svetová vojna, takže potreba mieru bola veľmi reálna. Ale aj bez svetovej vojny stále žijeme vo svete vojny a stále by sme sa mali cítiť povolaní modliť sa ruženec za mier. Či už ide o mier medzi svetovými mocnosťami, mier v našich rodinách, mier v našich spoločenstvách a školách, mier v našich vzťahoch alebo dokonca mier v nás samých, Boží pokoj je niečo, o čo musíme neustále prosiť. Pretože Boh videl, že je to vhodné, aby sme dovolili všetkej milosti prúdiť milujúcimi rukami našej presvätej Matky, je to ona, ktorú musíme prosiť o tento pokoj. A tak robte to, k čomu vyzýva Mária vo Fatime, a modlite sa ruženec za pokoj.

# 7 POTREBUJEME ruženec, aby nám pomohol modliť sa, keď nevieme, za čo sa máme modliť alebo ako o to požiadať.


Keď cítime tú tupú bolesť samoty, zúfalstva alebo úzkosti, môže byť ťažké vedieť, za čo sa vôbec modliť. Aké slová by sme mohli použiť? Mohli by sme sa cítiť trápne priblížiť sa k Bohu kvôli našim hriechom a nevernosti. Mohli by sme byť tak hlboko v priepasti emócií, ktorú sme si sami vytvorili, že nemôžeme myslieť reálne. Pre také časy je ruženec obzvlášť silným darom. Vezmite ruženec a hovorte tie známe modlitby, ktoré pre mnohých z nás znamenajú naše detstvo, keď bola naša viera prirodzená a nespochybniteľná. Vložte sa do rytmu týchto slov a dovoľte svätej Alžbete pri Navštívení a archanjelovi Gabrielovi pri Zvestovaní za vás hovoriť. Nechajte ruženec upokojiť vašu myseľ, vaše obavy a spomaliť srdce. Nechajte ruženec, aby vás viedol späť k našej blahoslavenej matke. Čaká, až sa o teba postará, ako to dokáže len matka.

A tak vezmite svoj ruženec a modlite sa. Ruženec je dokonalá modlitba a vaša Najsvätejšia Matka bude rada, keď vás počuje, ako ho hovoríte. Dôverujte v jej dobrotu a moc jej svätého ruženca.

Pretože ruženec je taká silná modlitba, skutočne vás povzbudzujem, aby ste obohatili spôsob, akým sa modlíte ruženec. Čím viac vieme o Ježišovi a jeho Matke, čím viac čítame o rôznych tajomstvách ruženca, tým lepšia môže byť naša meditácia, keď sa modlíme posvätný ruženec.

Prevzaté z: https://matkabozia.sk/?p=1039

Zdroj: YearOfSaintJoseph #devotionfatima # easter2021 #divinemerc

OD 23.5. SA BUDEME MODLIŤ NEPRETRŽITE NAŽIVO SV. RUŽENEC DO 31.5. !! BLIŽŠIE INFO UŽ ČOSKORO!

ruženec sdzr

podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás