Realizácia festivalu Dúhový Pride 2020 bola možná len vďaka finančnej podpore súčasnej vlády

Mimovládne organizácie zaoberajúce sa LGBTI agendou zorganizovali Dúhový pride 2020 a to aj napriek koronakríze. Realizácia bola možná vďaka súčasnej vláde, ktorá im tento rok údajne prispela až 10 000 euro.

21.07.2020, Bratislava – Začiatkom týždňa sa sprievodnými akciami začal Dúhový Pride 2020, ktoré budú pokračovať celý týždeň a vyvrcholia hlavným programom v sobotu 25. júla. Organizátori síce uvádzajú, že nerovné dopady protipandemických opatrení ukazujú, že LGBTI ľudia a ich rodiny sú na Slovensku stále na okraji záujmu štátu, práve vďaka štátnej podpore vo výške až 10 000 euro mohli daný festival zorganizovať.

Na hlavnom programe sa dokonca chystajú vystúpiť Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí), verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba (SaS), primátor hlavného mesta Bratislavy Matúš Vallo či predsedníčka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová.

Vyzerá to tak, že LGBTI menšinu žiadnym spôsobom kríza nezasiahla a nemôžu sa sťažovať ani na prístup vlády, ktorá ich aj napriek prevažne konzervatívnemu zastúpeniu podporila, nielen finančne ale aj personálne.

Článok prevzatý z: http://www.prehladsprav.sk/realizacia-festivalu-duhovy-pride-2020-bola-mozna-len-vdaka-financnej-podpore-sucasnej-vlady/5424

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás