Reakcia na gender revolúciu: V Texase vyhlásili operácie na zmenu pohlavia maloletých za týranie detí

V americkom štáte Texas po novom spadajú operácie na zmenu pohlavia u maloletých osôb pod zločin týrania detí. Toto takzvané genitálne mrzačenie majú ľudia povinnosť nahlásiť úradom. Za ignorovanie, respektíve utajovanie násilia na deťoch, hrozí v štáte až rok väzenia.  

Vykonávanie operácií smerujúcich k zmene pohlavia dieťaťa je týranie, vyhlásilo texaské ministerstvo pre rodinu a ochranné služby (Department of Family and Protective Services, DFPS). Rozhodnutie úradu vzápätí potvrdil aj texaský guvernér Greg Abbott.

„Zmrzačenie genitálií maloletých osôb prostredníctvom operácie na zmenu pohlavia je týranie detí, takže sa na to vzťahujú všetky pravidlá a procedúry týkajúce sa týrania detí,“ napísala minulý týždeň komisárka DFPS Jaime Mastersová v liste adresovanému guvernérovi.

Abbott pôvodne požiadal jej úrad, aby preveril, či je možné klasifikovať operácie na zmenu pohlavia ako násilie na deťoch. DFPS túto skutočnosť potvrdilo. Zároveň zdôraznilo, že samy deti v opatere rodičov vo všeobecnosti nemajú ani legálnu právomoc súhlasiť s takou operáciou.

Reakcia na gender revolúciu: V Texase vyhlásili operácie na zmenu pohlavia maloletých za týranie detí 1

Trvalé poškodenie

„Ako ste opísali, tieto chirurgické postupy menia genitálie detí z nemedicínskych dôvodov, pričom zároveň potenciálne trvalo poškodzujú ich telá,“ pokračuje v liste komisárka. Zároveň pripomína, že osoby, ktoré majú dôkazy alebo aspoň dôvodné podozrenie o takomto trápení detí, musia túto skutočnosť nahlásiť úradu do dvoch dní od vzniku podozrenia.

Nesplnenie tejto povinnosti možno potrestať až rokom väzenia. Išlo by totiž o vedomé utajovanie týrania detí. „Nakoniec, podozrenia o mrzačení pohlavných orgánov maloletých prostredníctvom týchto operácií budú promptne a detailne preskúmané a budú prijaté potrebné opatrenia,“ dodáva Mastersová.

Podľa guvernéra Texasu vstúpilo nariadenie DFPS okamžite do platnosti.  

podporte nás sdzr

Počet rastie

V Texase je už dlhšie zakázané napríklad mrzačenie ženských genitálií, známe aj ako ženská obriezka. Viaceré návrhy zákonov sa v minulosti snažili obmedziť aj spomínané operácie na zmenu pohlavia u detí, schváliť sa ich však nepodarilo.

Nové rozhodnutie ich teraz v praxi zakazuje. Guvernér Abbott sa zatiaľ rozhodol neobmedziť prístup k iným spôsobom zmeny pohlavia, akým sú napríklad lieky – takzvané blokátory puberty či injekcie s hormónmi opačného pohlavia.

Týmto nariadením sa Texas pripojil k ďalším americkým štátom – Arkansasu a Tennessee –, kde zakázali chirurgicky meniť pohlavie maloletým osobám. Niečo podobné plánuje schváliť aj vplyvný a populárny republikánsky guvernér Floridy Ron DeSantis.

Prevzaté z: Denník Štandard

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás