Rada RTVS označila Havranovu reláciu za elitársku a liberálno-propagandistickú

RTVS označila vo svojich dokumentoch diskusnú reláciu Večera s Havranom za elitársku a liberálno-propagandistickú. Neexistencia protiváhy voči nej vraj diskriminovala polovicu divákov.

Rada RTVS označila Havranovu reláciu za elitársku a liberálno-propagandistickú 1

Rada našej verejnoprávnej televízie (RTVS), označila vo svojich dokumentoch diskusnú reláciu Večera s Havranom za „elitársku“ a „liberálno-propagandistickú“. Uvedené pojmy sa objavili v správe o jej vlaňajšej činnosti.

Členovia mediálneho výboru Národnej rady SR Kristián Čekovský (OĽaNO), Monika Kozelová (OĽaNO) a Miroslav Kollár (Za ľudí) sa proti týmto termínom ohradili. „Pomenovať takto vlastnú reláciu je dosť drzosť,“ nechala sa počuť Kozelová.

V texte sa presnejšie objavila formulácia, že v minulom období sa RTVS nepodarilo priniesť debatnú reláciu, ktorá by podľa rady slúžila na „pluralitné vyváženie liberálneho propagandistického vysielania“ Večera s Havranom, v dôsledku čoho „polovica divákov zostala diskriminovaná“.

Predseda rady RTVS Igor Gallo na parlamentnom výbore ozrejmil, že z ich pohľadu ide naozaj o elitársky projekt, no toto hodnotenie vraj už úplne neplatí, nakoľko televízia priniesla konzervatívne ladenú reláciu Do kríža a prídavné meno „elitárska“ vraj napísali v úvodzovkách.

Šéf RTVS Jaroslav Rezník skonštatoval, že v tomto ohľade má iný názor ako Rada. Vraj je totiž prirodzené, že moderátor relácie Michal Havran zastáva určitý svetonázor. Sám je pritom spokojný o oboma projektmi, hoci priznal, že Do Kríža dosahuje lepšie čísla.

Článok prevzatý z: https://dennikslovensko.sk/48834/rada-rtvs-oznacila-havranovu-relaciu-za-elitarsku-a-liberalno-propagandisticku/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás