Protesty Nebudeme ticho a zákon pomoci tehotným ženám. O čo to v skutočnosti ide?

Na včerajšom pochode iniciatívy Nebudeme ticho sa protestovalo proti návrhu zákona Anny Záborskej o pomoci tehotným ženám. Zaznieť mal vraj hlas tých, ktorých nepočuť. Je to však celé trochu naopak.

Koho tu totiž naozaj nepočuť? Kto tu prehlušuje tému, ktorej sa zákon venuje? Taká skupina obyvateľov tu naozaj je. Najskôr však o tých, ktorých počuť je.

Záborskej zákon je úplne mierny sociálny návrh. Ženám, ktoré uvažujú o potrate, ponúka pomoc. Viac informácií, trochu peňazí, zlomku z nich sociálne bývanie. Nič viac.

A všimnite si, čo sa stalo.

Stupeň prvý, zosmiešňovanie. Hneď po predložení zákona do parlamentu (31. augusta) sa na sociálnych sieťach spustila proti predkladateľom lavína zosmiešňovania. Stredovek, urážky, ponižovanie. Nevkus a hrubosť bez hraníc. Podotýkame, že podstatou zákona je pomoc chudobným ženám.

Stupeň druhý, dezinformácie. Keď to v deň hlasovania (6. októbra) vyzeralo, že počet hlasov bude dostačujúci a zákon prejde do druhého čítania, prišli klamstvá a hoaxy. Keby podobné hlúposti zazneli na nejaký liberálny zákon, fact checkeri a bojovníci proti dezinformáciám by boli zježení. Teraz všetko prešlo potichučky. Ten princíp sa volá naši ľudia.

Zákon prešiel do druhého čítania, takže sú potrebné silnejšie zbrane.

Tak prišla syntéza, dezinformácie s urážkami.

Viac sa dočítate v Denníku Štandard.

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás