AKO JEDNA OBETA SVÄTEJ OMŠE VYSLOBODILA DUŠU Z PÄTNÁSŤROČNÝCH MÚK OČISTCA

Otec Iwo, dominikán, bývalý provinciál vo Svätej zemi, raz v kostole pri modlitbe, uvidel pred sebou mnícha v špinavom habite. Spýtal sa ho:

– Kto si a čo tu hľadáš?

– Ty ma nespoznávaš? Ako je to možné! – odpovedal mu mních. – Som predsa tvoj priateľ, ktorý nedávno zomrel. Po mojej smrti ma poslali do očistca, kde mi pridelili pätnásť rokov krutých múk.

– Tak veľa?

Provinciál bol prekvapený, lebo nebožtíka poznal a vedel, že bol za života považovaný ako vzor všetkých rehoľných cností.

– Ach! Božia spravodlivosť vie, čo robí. Naozaj si tento trest zaslúžim. Ak mi však chceš pomôcť – v súlade s Božím milosrdenstvom – modli sa na môj úmysel.

Len čo sa zjavenie rozplynulo, Iwo si obliekol kňazské rúcho a začal sláviť svätú omšu. Po posvätení hostie sa modlil:

– Pane, nie si predsa krutý ako Satan. Prosím ťa a žiadam pre tvoje nekonečné milosrdenstvo, osloboď môjho milovaného brata z väzenia očistca a prijmi ho do večnej slávy.

Tieto slová mnohokrát s hojnými slzami opakoval, takže slávenie svätej omše sa nesmierne predĺžilo.

Nasledujúcu noc, keď sa Iwo opäť modlil v kostole, znova uvidel tohto zosnulého brata. Tentoraz už nie v špinavých šatách, ale v lesklom jemnom odeve.

– Je dobré, že si z Božej milosti prosil Pána, aby skrátil moje muky, že si ma nesklamal a nebral ohľad na môj príkladný život. Dobrý Boh mi dal ďalšiu platbu za svoju spravodlivosť a dal mi milosť ukázať sa ti. Teraz som zachránený z očistca, idem s blahoslavenými duchmi do svojej nebeskej vlasti.

Keď to povedal, okamžite zmizol.

Preložil: Martin Handzuš – administrátor skupiny Verím v Očistec a modlím sa za duše. | Facebook – ak sa chcete dozvedieť viac o očistci a pomoci dušiam pridajte sa do skupiny

ZDROJ: z knihy – Andrzej Sarwa-Opowieści czyśćcowe (Príbehy o očistci)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás