Prečo ruženec? prečo dnes? alebo boj so Zlom

Boj proti terorizmu, ktorý vedie Nigéria, sa so striedavými úspechmi ťahá celé roky. V apríli 2014 teroristická organizácia Boko Haram so sídlom v Nigérii uniesla 276 mladých dievčat. Táto udalosť šokovala svet, ktorý následne požadoval ich vydanie prostredníctvom spravodajských agentúr a sociálnych sietí. Bolo však príliš neskoro. Dievčatá zmizli.

📿 Jedno nadprirodzené videnie však presvedčilo biskupa Doema, že kľúč k porazeniu Boko Haram má pevne v rukách naša preblahoslavená Matka, a nie je ním nič iné ako ruženec. Koncom roka 2014, keď sa hrozby Boko Haram zdali zvlášť reálne, prišiel biskup so správou, že sa mu zjavil Ježiš. Stalo sa tak, keď sa pred Najsvätejšou sviatosťou modlil ruženec. Ježiš bez jediného slova podal biskupovi Doemovi meč, a keď si ho ten chcel vziať, meč sa zmenil na ruženec. Potom Ježiš trikrát zopakoval: ,,Boko Haram je preč.“

🌹 Nepotreboval som proroka, ktorý by mi vyložil videnie, zveril sa biskup Doeme katolíckej spravodajskej agentúre. ,,Jeho posolstvo bolo jasné – s ružencom dokážeme vyhnať Boko Haram.“ A tak sa stalo. Nigéria sa na čas zbavila Boko Haram. Od tej doby šíril úctu k ružencu a požiadal všetkých ľudí, aby sa ho modlili za ukončenie zla. Príbeh biskupa Doema je možno novší v rade svedectiev, v ktorých ruženec víťazí nad zlom, avšak určite nie posledný.

⚔️ Je 21. storočie a aj my sa nachádzame v takejto situácii. Zatiaľ čo na Ukrajine, či Blízkom východe zúri vojna, doma i v zahraničí pretrvávajú nástrahy terorizmu. Prenasledovanie kresťanov sa deje niekde s väčšou, niekde s menšou intenzitou. Preto niet divu, že sa cítime ohrození. Ale Panna Mária nechcela, aby sme sa báli; chcela, aby sme sa modlili. Podľa prísľubov, ktoré dala svätému Dominikovi, sa dostane zvláštnych milostí a ochrany tým, čo sa modlia ruženec. Túto modlitbu nazvala „nezdolným brnením…“

📿 ,,Ruženec má obdivuhodnú vlastnosť; vlieva dôveru do človeka, ktorý sa modlí, a robí jemný nátlak na materinské Máriino srdce,“ napísal pápež Pius XII. v encyklike Ingruentium malorum.

🙏 Veľmi dobre vieme, že táto modlitba je mimoriadne účinná na získanie materinskej pomoci Panny Márie, aj keď v žiadnom prípade nie je jediným spôsobom modlitby na získanie tejto pomoci, avšak je predsa len najvhodnejším a najplodnejším prostriedkom, ako to jasne dosvedčuje história.

📖 A preto s vedomím Božieho učenia: ,,Proste a dostanete! Hľadajte a nájdete! Klopte a otvoria vám!“ (Lk 11, 9) sa povznesme s veľkou dôverou k Božej Matke.

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Mária Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroje:

▪️Prečo ruženec? Prečo dnes?/G. Crowe

▪️Ingruentium malorum/Pius XII.

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás