Pápež: Nech zvony za nenarodené deti ohlasujú evanjelium života

Vatikán 27. októbra (RV) V pozdrave poľským pútnikom na konci generálnej audiencie pápež František oznámil, že dnes ráno požehnal zvony určené pre Ekvádor a Ukrajinu, aby pripomínali hlas nenarodených detí

„Na žiadosť poľskej nadácie Áno životu som dnes požehnal zvony, ktoré nesú názov Hlas nenarodených a budú umiestnené v Ekvádore a na Ukrajine. Nech sú pre tieto a všetky ostatné krajiny znamením úsilia o ochranu ľudského života od počatia po prirodzenú smrť. Nech ich hlas hlása svetu „evanjelium života“, otriasa ľudským svedomím a pripomína nenarodeným. Zverujem do vašich modlitieb každé počaté dieťa, ktorého život je posvätný a nedotknuteľný,“ povedal pápež František, ktorý poľskú iniciatívu spomenul už počas generálnej audiencie v septembri minulého roka (23. septembra 2020), keď apeloval na svedomie zákonodarcov v Poľsku a na celom svete.

Na zvonoch sú vyryté slová bl. Jerzyho Popiełuszka: „Život dieťaťa sa začína pod srdcom matky“, spolu s piatym prikázaním „Nezabiješ“. Zvony, ktoré dnes pápež požehnal, sú určené pre farnosť svätého Jána Pavla II. vo Ľvove na Ukrajine a pre arcidiecézu Guayaquil v Ekvádore (Zdroj: RV CZ)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás