Pápež František: potrat je vražda, manželstvo je zväzkom len muža a ženy

Pápež František počas letu z Bratislavy do Ríma stihol polhodinovú tlačovú konferenciu, na ktorej potvrdil odmietavý postoj katolíckej cirkvi voči manželstvám osôb rovnakého pohlavia i k potratom.

Pápež jasne odsúdil potraty: „potrat je vražda!“

Papež František pri navrate z návštevy Slovensky na palube lietadla povedal –  „potrat, je viac ako problém, je to vražda. Kto podstupuje alebo koná potrat, vraždí, o tom niet pochýb. Vezmite do ruky akúkoľvek učebnicu embryológie pre študentov medicíny. Tretí týždeň od počatia už sú utvorené všetky orgány, všetky, aj DNA … je to ľudský život. A tento ľudský život je potrebné ctiť, to je predsa jasná zásada! Toho, kto to nemôže pochopiť, by som sa opýtal: Je správne zabiť ľudský život, aby sa tak vyriešil nejaký problém? Je správne najať si nájomného vraha na usmrtenie ľudského života? Vedecky ide o ľudský život. Je správne odstrániť ho, aby sa problém vyriešil? Z toho dôvodu je cirkev v tejto otázke tak tvrdá, pretože keby niečo také akceptovala, znamenalo by, že sa zmieruje s každodennou vraždou. Hlava jedného štátu mi povedala, že demografický prepad začal v rokoch, kedy bol schválený potratový zákon, na základe ktorého bolo vykonaných šesť miliónov potratov, čo viedlo k poklesu pôrodnosti v tejto krajine.“

Manželstvo môže byť len zväzkom muža a ženy

K téme homosexuálnych manželstiev potvrdil vyhlásenie Vatikánu, že manželstvo môže byť len zväzkom muža a ženy.

František zdôraznil, že manželstvo je sviatosť, existuje medzi mužom a ženou a „cirkev nemá právomoc meniť sviatosti, ako ich ustanovil Pán“, citoval ho portál Vatican News.

Podľa Františka však tento postoj neznamená odsudzovanie ľudí odlišnej sexuálnej orientácie. Naopak, vyzdvihuje ich sprevádzanie aj to, že im je dôležité pomáhať.

Hoci František hovorí, že všetci sme si rovní, prosí, nech Cirkev nemusí zapierať svoju pravdu. „Mnohí ľudia homosexuálnej orientácie pristupujú k spovedi, žiadajú kňaza o radu, cirkev im pomáha, ale sviatosť manželstva je niečo iné.“

Zdroj: TK KBS

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás