Novým komisárom pre deti je Jozef Mikloško ml.

miklosko

Novým komisárom pre deti je od štvrtka Jozef Mikloško mladší.

Zo 130 hlasujúcich poslancov presvedčil 79, koalícia išla naprieč spektrom. Šesťročné funkčné obdobie mu začína plynúť od štvrtka.

Komisár pre deti má v zmysle zákona chrániť ich práva na súdoch či úradoch. Človek, ktorý zastáva túto funkciu, má mať spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu, dosiahnuté vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, byť bezúhonný a akceptovaný reprezentatívnymi organizáciami.

Mikloško tieto kritéria presahuje. V Úsmeve ako dar – ktorý je najväčšou mimovládnou organizáciou pôsobiacou v oblasti náhradnej starostlivosti – a v rámci jeho projektov pomohol stovkám rodín a – to nepreháňame – tisíckam detí. Sám má stabilné rodinné zázemie, je ženatý a má štyri vlastné deti a dve v náhradnej starostlivosti.

Okrem angažovania sa v treťom sektore v minulosti pôsobil ako externý poradca predsedu parlamentu pre oblasť detských práv a člen pracovnej skupiny ministra práce, sociálnych vecí a rodiny pre reformu v oblasti náhradnej starostlivosti.

Od roku 2012 je tiež vedúcim katedry Prenatálnej a perinatálnej medicíny, psychológie a sociálnych vied pri Vysokej škole sv. Alžbety v Bratislave. Za svoju činnosť získal viaceré ocenenia.

O tom, že parlament rozhodol správne svedčí aj reakcia šíriteľov gender ideológie, ktorí sa z tejto voľby rozhodne netešia.

Jozef Mikloško má totiž jasné názory na tému gender ideológie a LGBT problematiky a zastáva tradičné hodnoty, okrem iného jasne odmieta adopcie homosexuálnymi pármi. Spolupracoval a angažoval sa v Slovenskom dohovore za rodinu a po celom Slovensku odborne prednášal k danej problematike. Blahoželáme k zvoleniu za detského komisára a sme radi, že tento post bude zastávať človek, ktorý presadzuje konzervatívne hodnoty. Bude tak môcť prispieť k ochrane rodiny a zabrániť prieniku neomarxistických ideológií medzi deti a mládež.

Natália Senderáková

Zdroj: https://dennikstandard.sk/210161/novym-komisarom-pre-deti-bude-jozef-miklosko/

podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás