„No pain, no gain“ – „žiadna bolesť, žiaden zisk“: prečo mať v úcte sv. Jozefa

jozef maria

„No pain no gain“ – v preklade „žiadna bolesť, žiadny zisk“

To je bežná fráza, ktorú počujeme, keď ideme do posilňovne. A nemáme s tým problém. V skutočnosti sa vraciame domov skutočne hrdí na to, že nás pri cvičení bolia svaly, pretože vieme, že sme dobre trénovali a to znamená, že sme stále silnejší. Napriek tomu, pokiaľ ide o duchovné utrpenie, keď nám Ježiš, Jozef a Mária hovoria o ich dôležitosti, pýtame sa prečo. Sťažujeme sa. Tvrdíme, že musí existovať iný spôsob. Nie sme schopní vidieť budúci prínos, budúcu „napumpovanú“ dušu, skutočnosť, že by sme urobili radosť svojmu „osobnému trénerovi“. Existuje však človek, ktorý bol „napumpovaný“ telom aj dušou. Na tele vďaka svojmu povolaniu: stolárstvu, ktoré vyžaduje (najmä v tej dobe, v ktorej ešte neexistovalo elektrické náradie), veľa telesného úsilia. A na duši, pretože bol pokorný, a tak schopný učiť sa a rásť. Tou osobou je svätý Jozef, a preto nám nikto nemôže lepšie pomôcť získať vytrénovanú dušu, na ktorú môžeme byť hrdí.

Sv. Jozef – prečo je dôležité prechovávať k nemu úctu?

Svätá Terézia Avilská

“Mohla by som presvedčiť všetkých ľudí, aby boli oddaní tomuto slávnemu svätému, pretože vďaka dlhoročným skúsenostiam viem, aké požehnanie nám môže získať od Boha. Nikdy  som nepoznala nikoho, kto by bol skutočne oddaný a ctil si ho osobitným spôsobom a ktorý sa nezdokonaľoval v cnosti. Lebo pomáha zvláštnym spôsobom tým dušiam, ktoré sa k nemu utiekajú. Ubehlo už veľa rokov, odkedy som ho začala prosiť o niečo práve na jeho sviatok a vždy som to dostala. Keby bola moja žiadosť nejakým spôsobom nepríjemná, on by ju napravil pre moje väčšie dobro. , ,

“Pre lásku Božiu prosím, aby ten, kto mi neverí, sa sám presvedčil – potom na sebe zistí to veľké dobro, ktoré je výsledkom našich modlitieb k tomuto slávnym patriarchovi.

Príspevky - podporte nás

Slová Panny Márie k ctihodnej Márii z Agredy

“Deti sveta ignorujú výsady a práva, ktoré Najvyšší Boh udelil môjmu svätému manželovi a sile jeho príhovoru. Ale uisťujem ťa, dcéra moja, že on má v nebi najbližší vzťah s Pánom a veľkú silu odvrátiť trest Božej spravodlivosti smerom k hriešnikom. Vo všetkých skúškach hľadajte jeho príhovor, pretože Nebeský Otec poskytne čokoľvek, o čo môj manžel bude prosiť.”

“V deň súdu budú odsúdení horko plakať, pretože si za života neuvedomili, aký silný a účinný prostriedok spasenia mohli mať skrze príhovor svätého Jozefa a že neurobili všetko preto, aby si naklonili večného sudcu človeka.”

Sv. Alfonz Liguori o sv. Jozefovi

“Keďže všetci musíme zomrieť, mali by sme si vážiť osobitnú oddanosť sv. Jozefovi, aby orodoval za šťastnú smrť. Všetci kresťania ho považujú za obhajcu tých umierajúcich, ktorí ho uctievali za svojho života a majú na to tri dôvody:

  1. Pretože Ježiš Kristus ho miloval nielen ako priateľa, ale ako otca a preto je jeho sprostredkovanie oveľa účinnejšie než od akéhokoľvek iného svätého.
  2. Pretože svätý Jozef získal zvláštnu moc proti zlým duchom, ktorí nás v čase smrti dvojnásobne pokúšajú.
  3. Pomoc poskytnutá Ježišom a Máriou svätému Jozefovi pri jeho smrti mu získala právo na zabezpečenie svätej a pokojnej smrti pre svojich služobníkov. Preto ak ho v hodine smrti poprosíme o pomoc, nielen nám pomôže, ale aj vyprosí pomoc Ježiša a Márie.

Sv. Jozef – ďalšie zaujímavé články o tomto veľkom patrónovi si môžete prečítať tu:

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás