Nesmierna výnimočnosť kňazského požehnania

Nech nás inšpirujú slová, ktoré povedal Ježiš Terézii Neumanovej, stigmatizovanej Nemke, ktorá žila iba z Eucharistie „Drahá dcéra, chcem ťa naučiť, aby si s vrúcnosťou prijímala moje požehnanie. Snaž sa pochopiť, že keď prijímaš požehnanie môjho kňaza, deje sa čosi veľkého. Požehnanie je záplava mojej Božskej Svätosti. Otvor svoju dušu a dovoľ, aby sa stala svätou skrze moje požehnanie. Je to nebeská rosa pre dušu, cez ktorú všetko čo sa udeje, môže byť užitočné. Cez silu požehnania som dal kňazom moc otvoriť poklad môjho Srdca a vyliať dážď milostí na duše. Keď kňaz požehnáva, to Ja dávam požehnanie. Vtedy plynie nekonečný prúd milostí z môjho Najsvätejšieho Srdca k duši, až kým ju úplne nenaplní. Maj vždy otvorené srdce, aby si nestratila dobrodenie požehnania. Skrz moje požehnanie dostávaš milosť lásky a pomoci pre dušu a pre telo. Moje sväté požehnanie zahŕňa v sebe všetku pomoc, ktorá je potrebná pre ľudstvo. Cez neho dostávaš silu a túžbu hľadať dobro, vyhýbať sa zlu, tešiť sa z ochrany mojich detí proti mocnostiam tmy. Je to veľké vyznamenanie, keď ti je udeľované požehnanie. Nemôžeš dostatočne pochopiť, koľko milosrdenstva cez neho dostávaš. Dbaj o to, aby si nikdy neprijímala požehnanie povrchne, alebo v roztržitosti, ale s celou a úplnou pozornosťou. Pred prijatím požehnania si chudobná, po jeho prijatí si bohatá. Zarmucuje ma, že požehnanie Cirkvi je tak málo cenené a len zriedka prijímané. Dobrá vôľa je cez neho posilňovaná, podujatia dostanú moju osobitnú starostlivosť, slabosť je prekonávaná mojou silou. Myšlienky sú zduchovnené, a všetky zlé vplyvy neutralizované. Moje požehnanie dostalo odo Mňa bezhraničnú silu: táto pochádza z nekonečnej lásky môjho Najsvätejšieho Srdca. Čím väčšia je horlivosť s akou je moje požehnanie dávané a prijímané, tým väčší je jeho účinok. Či ide o požehnanie dieťaťa, alebo o požehnanie celého sveta, požehnanie má väčšiu hodnotu ako tisíc svetov.
Uvažuj, že Boh je nesmierny, nesmierne veľký. Aké malé sú veci v porovnaní s Ním! Je to rovnaké, či požehnanie príjme iba jeden človek, alebo mnohí. Na tom nezáleží, lebo Ja dávam každému podľa miery jeho viery. A pretože som nekonečne bohatý, je vám dávané bez miery. Tvoja nádej nikdy nie je príliš veľká, všetko prekoná i tie tvoje najhlbšie očakávania! Dcéra moja, chráň kňaza, ktorý udeľuje požehnanie. Vysoko si váž požehnané veci, tak sa budeš páčiť Mne, tvojmu Bohu. Zakaždým keď si prijala požehnanie, si užšie spojená so Mnou, opäť posvätená, uzdravená a chránená láskou môjho Najsvätejšieho Srdca.
Často držím v skrytosti účinky môjho požehnania, aby boli známe iba vo večnosti. Často sa zdá, že požehnanie nemá účinok, avšak jeho vplyv je zázračný. Aj účinky zdanlivo neúrodné, sú dobrodením, dosiahnutým cez sväté požehnanie. Toto sú tajomstvá mojej Prozreteľnosti, ktoré nechcem zverejňovať.
Moje požehnania mnohokrát plodia účinky duši neznáme. Maj preto veľkú dôveru v toto vyliatie môjho Srdca a vážne rozmýšľaj o tejto láskavosti (ktorej zdanlivé účinky sú pred tebou skryté).
Prijímaj sväté požehnanie s úprimným srdcom, lebo jeho milosti vojdú iba do poníženého srdca! Prijímaj ho s ochotou a s úmyslom stať sa lepšou. Vtedy prenikne do hĺbky tvojho srdca a splodí svoje účinky. Buď dcérou požehnania a vtedy ty sama budeš požehnaním pre iných.“

Autor: Ivanka Paúrová

ZDROJ: Nesmierna výnimočnosť kňazského požehnania – Modlitba.sk

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

20 Responses

  1. But wanna input on few general things, The website style is perfect, the written content is very great. „Drop the question what tomorrow may bring, and count as profit every day that fate allows you.“ by Horace.

  2. I appreciate, cause I found just what I was looking for. You’ve ended my 4 day long hunt! God Bless you man. Have a great day. Bye

  3. It’s in point of fact a great and helpful piece of info. I’m glad that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

  4. Way cool, some valid points! I appreciate you making this article available, the rest of the site is also high quality. Have a fun.

  5. Hello there! Would you mind if I share your blog with my myspace group? There’s a lot of people that I think would really enjoy your content. Please let me know. Cheers

  6. You made some nice points there. I did a search on the subject matter and found the majority of persons will agree with your blog.

  7. Excellent site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends ans also sharing in delicious. And naturally, thanks for your effort!

  8. Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the internet the simplest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  9. Hi my loved one! I want to say that this article is amazing, great written and include approximately all significant infos. I?¦d like to peer extra posts like this .

  10. Good blog! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

  11. That is the correct blog for anyone who needs to find out about this topic. You understand a lot its virtually arduous to argue with you (not that I truly would need…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply great!

  12. Howdy very nice web site!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds also…I am glad to seek out numerous useful information right here within the post, we’d like work out more strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

  13. Pochválený buď Pán Ježiš Kristus,
    po prečítaní článku: Nesmierna výnimočnosť kňazského požehnania, nedá mi neopísať svoju skúsenosť: 11.03.2023 sme sa len manžel a ja vybrali na 6 dňovú pešiu púť do Santiaga de Compostela, ktorá mala byť ukončená 22. a 23. 3.2023 poďakovaním vo Fatime. Vzhľadom k nášmu veku – 60 a 61 rokov sme si všetko presne naplánovali. autobus- let – sv, omša v Porte – autobus do miesta odkiaľ sme púť začínali. následne ubytovanie, presun zo Santiago de Compostela Fatima, Fatima – Porto odlet do Viedne – autobus Viedeň – Prešov.
    všetko 1,5 – 1 hod presuny ( samozrejme okrem letov ). posledné dni pred cestou som v duchu myšlienky: keď si robíš plány Pán Boh sa usmieva – modlila a prosila aby nám s úsmevom pomohol. V piatok večer pred odchodom sme boli na sv. omši a po nej manžel povedal, poďme poprosiť kňaza o požehnanie na cestu. A stalo sa všetko tak, ako je to opísané v článku a ešte viac. Obaja veríme, že týmto požehnaním bol s nami prítomný Pán na celej našej púti. Iba jedna skutočnosť z mnohých, ktorá to dokazuje: lietadlo z Porta do Viedne meškalo 2 hod takže sme nemohli stihnúť autobus Viedeň Prešov lebo prílet bol v čase odchodu autobusu. Zrušili sme lístok na autobus, ktorý sme mali a povedali si: to nám predsa nepokazí našu púť. Po pristáti vo Viedni budeme riešiť cestu do Prešova. Vyšli sme z letiska vo Viedni, sadli na lavičku že ideme riešiť cestu domov a … popred nás prechádza autobus Viedeň – Prešov. Zastal 15 m od nás a boli v ňom 4 voľné miesta. prišli sme domov presne podľa toho ako sme si naplánovali. Verím v silu kňazského požehnania, ktoré nás sprevádzalo celých 14 dní púte.
    s vďakou a úctou za všetko čo pre nás robíte Peter a Jana z Prešova

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás