Na pápeža budú zrejme môcť prísť aj neočkovaní

Pôvodný nápad ministra zdravotníctva Lengvarského a vlády sa podľa všetkého bude meniť, vyplýva to z dnešného vyjadrenia Úradu verejného zdravotníctva.

Nielen očkovaní, ale aj tí, čo prekonali covid alebo sa nechajú pretestovať, to je zmena, ktorá sa po dnešku otvára organizátorom pápežovej návštevy na Slovensku. Nátlaková akcia, ktorá chcela využiť Františkovu návštevu na podporu štepenia, tak môže skončiť.

Ešte dnes ráno sme písali, ako parlamentná Kresťanskú únia a po nej aj Hlas či ďalšie strany vyzvali štát, aby zmenil pravidlá pre účasť veriacich počas návštevy pápeža Františka. Argument znel jasne, ak platí jeden režim pre iné hromadné akcie, katolíci by nemali byť diskriminovaní prísnejším režimom. A zdá sa, že v tejto veci dôjde k zmene, organizátori návštevy pápeža Františka na Slovensku sa budú môcť slobodne rozhodnúť, ktorý z troch režimov si pri tejto príležitosti zvolia. Vyplýva to z reakcie Úradu verejného zdravotníctva, v piatok o tom informovala jeho hovorkyňa Daša Račková.
Hovorkyňa poukázala na to, že Úradu verejného zdravotníctva už v súčasnosti stanovuje vo svojich vyhláškach všeobecné podmienky, ktoré sú platné pre všetky hromadné podujatia. Nemá teda možnosť rozhodovať za konkrétnych…

Zbytok článku si môžete prečítať v Denníku Štandard po kliknutí na tento odkaz: https://dennikstandard.sk/111053/na-papeza-budu-zrejme-moct-prist-aj-neockovani-stat-otvoril-cestu-k-zmene-pravidiel/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás