Moje rozhovory s dušami v očistci

 

„Jeden z najvýznamnejších príspevkov na tému zjavovania sa duší zosnulých, ktorý aj poprední znalci katolíckej mystiky považujú za najautentickejšie dielo svojho druhu,“ píše sa v komentári k vydaniu denníka švábskej princeznej Eugénie von der Leyen, ktorý vznikal v rokoch 1921 – 1929.

Jadro knihy tvoria denníkové zápisy princeznej Eugénie, ktorej sa duše v očistci nielen zjavovali, ale im aj obetavo pomáhala. Na prvý pohľad „zábavné strašidelné príbehy“ sú v skutočnosti závažným a šokujúcim obrazom života po smrti, ktorý je pre nás varovaním a útechou zároveň. Varovaním, pretože ukazuje očistec ako miesto veľkej hrôzy, útechou, pretože aj veľkí hriešnici v ňom dosahujú spásu.

Poslanie denníka pre súčasného kresťana spočíva v tom, že mu živo pripomína dôležité pravdy o posmrtnom očisťovaní a duchovnom milosrdenstve voči zomrelým, na ktoré sa dnes ľahkomyseľne zabúda. Je pre nás výzvou, aby sme prozreteľne prežívali svoj život, modlitbou a obetou pomáhali dušiam v očistci, a tak sami získavali ich pomoc a dúfali v nekonečné Božie milosrdenstvo voči nám.

Kniha má imprimatur.

Knihu Moje rozhovory s dušami v očistci si môžete zakúpiť tu: https://www.zachej.sk/produkt/36141/moje-rozhovory-s-dusami-v-ocistci/

Moje rozhovory s dušami v očistci 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás