Medžugorie ako škola modlitby, vraví vizitátor rok po nástupe do funkcie

Medžugorje SDZR

Medžugorie 18. novembra (E-kai) „Miesto milosti.“ Tak hovorí o Medžugorí v rozhovore pre Avvenire arcibiskup Aldo Cavalli, apoštolský vizitátor pre tamojšie sanktuárium, rok po nástupe do funkcie. Podčiarkuje „mimoriadnu životaschopnosť tohto miesta, ktoré sa stalo najväčšou spovednicou sveta vo chvíli všeobecnej duchovnej krízy“.

Vizitátor tiež spomína neobyčajné procesy, ktoré pozoruje v Medžugorí. „V ostatných mesiacoch sa veľa mladých pred odchodom zo sanktuária vyslovilo, že chcú vstúpiť do seminára,“ hovorí arcibiskup a dodáva, že v priebehu 40 rokov pôsobenia tohto miesta „sa tu zrodilo takmer 800 kňazských povolaní“.

Vizitátor okrem toho menuje veľa „situácií, ktoré sú na prvý pohľad neriešiteľné“, v ktorých sa ocitli mladí ľudia. V sanktuáriu hľadajú „prameň milosti, ktorý rozjasní ich život“ a „nachádzajú ticho, ktoré im umožní otvoriť sa, meditovať a premyslieť si svoje životy“. Arcibiskup nazýva Medžugorie „školou modlitby“.

Vysvetľuje, že tu nie je „kuchyňa, kultúra ani turistické atrakcie, ktoré by mali plniť očakávania turistov“. Tí však, ktorí sem prichádzajú, si všímajú u iných „mimoriadnu energiu pochádzajúcu z modlitby, ktorá často vedie k obráteniu“.

Miesto, na ktorom sa dnes zhromažďujú nesčítateľné zástupy pútnikov, kde sa denne sväté omše prekladajú na 15 jazykov, začínalo ako malá, okrajová dedina. Aj v prvých rokoch fenoménu zjavení „prijali miestni biskupi opatrné a obozretné postoje, ktoré však Medžugoriu priniesli veľa utrpenia“, zdôrazňuje arcibiskup a uzatvára „dnes je atmosféra iná, umožňujeme milosti pôsobiť“.

Arcibiskup Cavalli je už rok apoštolským vizitátorom v Medžugorí. Jeho misia má pastoračný charakter, čiže spočíva v sprevádzaní miestneho farského spoločenstva a pútnikov. Jej cieľom nie je vyhodnotenie autentickosti mariánskych zjavení.

Zdroj: E-kai / Preložil: Marián Hamada

Prevzaté z: Medžugorie ako škola modlitby, vraví vizitátor rok po nástupe do funkcie (tkkbs.sk)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

  1. Pochvaleny bud Jezis Kristus,
    chcela by som sa spytat ohladom knihy Varovanie, ci je pravdiva, pretoze benediktin Michal Maria Kukuca ju celu popiera a vy ju zasa prezentujete ako dobru, neviem komu mam ako laik verit, dakujem pekne za odpoved.

    S pozdravom
    Miriam

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás