Kto sme my, aby sme si mysleli, že Pannu Máriu nepotrebujeme?

📜 O Michelangelovi sa šíria chýry, že keď dokončil slávnu sochu Mojžiša, pripadala mu taká skutočná, že ju udrel náčiním a vykríkol: ,, Rozprávaj!“ Človek to samozrejme, nedokáže. Boh však áno.

📜 Boh je ten najväčší umelec a jemu nie je nič nemožné. Božie vysnívané stvorenie ožilo v osobe Nepoškvrnenej. Mária je majstrovské Božie dielo.

📜 Prečo Boh práve dnes zjavuje a odhaľuje svetu Máriu, veľdielo svojich rúk? ▫️Pretože je Božím veľdielom slávy v nebi a zároveň jeho veľdielom milosti tu na zemi; preto sa stala cestou, ktorou k nám Ježiš prišiel po prvý raz a bude cestou, ktorou príde po druhý raz, aj keď nie tým istým spôsobom. ▫️ Pretože je bezpečným prostriedkom vedúcim k plnému spojeniu s Ježišom Kristom; preto tie sväté duše, ktoré majú svietiť žiarou svätosti, nájdu Ježiša iba skrze ňu. A teda ten, kto nájde Máriu nájde život, čiže Ježiša Krista, ktorý je Cesta, Pravda a Život. ▫️ A nakoniec pretože je dokonalá matka, dcéra a manželka.

📜 Mária je najdokonalejšia zo všetkých stvorení. Nepoškvrnená. Stvorená Bohom. Boh žije v nej a skrze ňu a s ňou poráža temnotu. Z lásky k nej odovzdal všetko dokonca aj víťazstvo nad jeho nepriateľmi. Z toho dôvodu je Nepoškvrnená Panna často vyobrazená, ako mliaždi hadovi – Satanovi hlavu a víťazí nad ním. 📜 Ak teda chceme premôcť hriech a zlo musíme sa rozhodnúť pre život pod plášťom Božieho majstrovského diela – Panny Márie. A ak v nej žije sám Boh a premáha skrze ňu zlo, kto sme my, aby sme si mysleli, že ju nepotrebujeme?

Text spracoval: Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙 Obrázok pripravil: Mikuláš Lipták zdroje: – O pravej úcte k Panne Márii/Svätý Ľudovít Mária Grignion – Pod ochranným plášťom Márie/Donald H. Calloway – môžete zakúpiť tu:  Pod ochranným plášťom Márie (Donald Calloway) • Zachej.sk

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás