Kritika pápeža Františka a odpoveď vizionárky Mirjany Soldo

Mirjana Soldo je jednou z vizionárok z Medžugoria, ktorej sa už vyše 40 rokov zjavuje Panna Mária.

Je zvyknutá tráviť každý deň veľa času v modlitbe a taktiež v prítomnosti Panny Márie. Ukazuje v mnohých svojich prejavoch veľkú pokoru, ktorú kresťan potrebuje, keď sa od neho vyžaduje, aby poslúchal a chápal, ako aj podporoval cirkevné autority, ktoré Duch Svätý (nie ľudia) považoval za hodné vládnutia a riadenia univerzálnej Cirkvi.

V dnešnej dobe sa stretávame s neustálou kritikou Cirkvi a zvlášť predstavených – kňazov, biskupov a pápeža. Niektorí ľudia sa dokonca odmietajú modliť modlitby na úmysel Svätého Otca. Žijeme v dobe informačnej vojny a na internete môžeme nájsť rozličné množstvo informácií, ktoré sú viac či menej pravdivé a na základe ktorých si utvárame niekedy pokrivené názory. Jednou z najdôležitejších cností, o ktorú žiada sám Pán Ježiš je poslušnosť. Poslušnosť Cirkvi okrem iného je častokrát hlavným smerovacím vodítkom pri určovaní pravosti zjavení.

Otvorená kritika pápeža, ktorú vidíme v dnešnej dobe znamená, že sa vytvára diskusia aj medzi veriacimi. Sú rozdelení medzi tých, ktorí veria, že pápež František je správnym mužom na obnovenie viery a tých, ktorí ho namiesto toho považujú za zlo pre celú inštitúciu.

Na nedávnom stretnutí s pútnikmi vizionárka Mirjana Soldo vyjadrila svoj názor nie na pápeža, ale na tých, ktorí ho súdia a ponúkla prítomným to, čo si myslí, že by malo byť správne správanie voči pápežovi:

“Chcem Vám povedať niečo, čo mám vo svojom srdci. Počula som veľa pútnikov hovoriť: „pápež Ján Pavol II. bol veľmi dobrý, pápež Benedikt už menej a pápeža Františka nemám rád.

Bolí ma to, pretože pápež je pápež, náš pápež a je našou povinnosťou modliť sa za neho, za všetko, čo má na pleciach a čo my nevieme.“

Mirjana dodáva, že ak ste katolík, nemôžete veriť, že pápeža si vyberajú len jednotliví kardináli v rámci konkláve, ale Duch Svätý. Sám Boh, ktorý zostupuje na zem, vedie voľbu smerom k človeku vhodnému pre historické obdobie, v ktorom sa nachádzame. Takže podľa Mirjany Soldo je pápež František tým správnym mužom pre toto historické obdobie a nikto z veriacich si nemôže dovoliť súdiť pápeža.

„Verím srdcom, že Duch Svätý nám vždy dáva pápeža, ktorého potrebujeme.
Keď bol potrebný pápež ako Ján Pavol II., bol pápežom; keď bol potrebný pápež ako Benedikt XVI., bol pápežom. Teraz potrebujeme pápeža Františka!

A je to presne tak: nevieme absolútne nič o Božom pláne, o tom, čo chce v tomto veku dosiahnuť.
Preto by sme sa mali zveriť jemu, Pánovi, nášmu Bohu, odovzdať sa mu a dôverovať duchovným vodcom ktorých nám dáva.“1

Sám Pán Ježiš sa vyjadruje k súdeniu, kritizovaniu a neposlušnosti Svätému Otcovi počas zjavení sv. Márii Margite Alacoque:

 „… myslela si na to, že po Panne Márii, svätý Otec – pápež, je darom mojej lásky a môjho Srdca? … Skrze svoju Nepoškvrnenú Matku, dal som sa svetu, skrze pápeža oznamujem svetu svoju vôľu. On je podivuhodným dôkazom mojej lásky. Je mojím hlasom, mojim Božským výrokom. Je mojou rukou, mojou mocou na zemi, až do skončenia sveta! 

Vo svojom srdci opatruje moje srdce. Je Otcom a Veľkňazom. Duch Boží vznáša sa nad ním a ako vo večeradle pri zostúpení Ducha Svätého, plní moja Matka celkom zvláštne poslanie u môjho najvyššieho zástupcu… A keď mlčím vo svätostánku, hovorím vo Vatikáne. Som vždy s ním JA Pán a Kráľ. Žiaľbohu, je veľa detí v mojej Cirkvi, čo ho urážajú a tým urážajú mňa… 

Zneucťujú si ma nerozumným a opovážlivým posudzovaním. No ešte viac ma urážajú, keď sa opovažujú vzpierať jeho vedeniu, lebo on je jazykom a ja hlasom… „ 2

Skúsme preto v pokoji a s pokorou v srdci porozmýšľať nad tým, koľkokrát sme my neprávom kritizovali a posudzovali kňazov, biskupov či Svätého Otca. Uvedomiť si, že nie sú našimi duchovnými vodcami náhodou, ale že to bola Božia vôľa. Začnime sa za našich duchovných vodcov modliť, či postiť. Pomôžme im niesť ich kríže namiesto toho aby sme im hádzali polená pod nohy. Pretože v konečnom dôsledku – ak sa nedokážeme zastať našich duchovných vodcov, urážame Pána Ježiša, podkopávame nohy celej svätej Cirkvi a taktiež sami sebe.

Natália Senderáková

Bibliografické odkazy:

  1. Medžugorie, Mirjana: Pápež František? Musíme sa modliť-video (lalucedimaria.it)
  2. Svätá hodinka – domáca nočná adorácia – Slovenský dohovor za rodinu (slovenskydohovorzarodinu.sk)
podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás