Pôstny navigátor

Aj pred tristo rokmi bolo pre veriacich ťažké udržať si počas štyridsiatich dní toho správneho pôstneho ducha. Preto sa už vtedy mnoho kresťanov obracalo k spisom biskupa Jacquesa – Bénigna Bossueta (1627 − 1704), ktorý si svojou podmanivou zbožnosťou a jednoduchou výrečnosťou získal povesť jedného z najväčších kazateľov svojej doby. Z jeho kázní a duchovných spisov čerpali veriaci stále väčšiu pôstnu múdrosť a silu.

Prekladateľ Christopher Blum vybral z jeho rozsiahleho diela päťdesiat krátkych, no mimoriadne silných rozjímaní a vytvoril tak dokonalého spoločníka na celé Pôstne obdobie.

Ak si každý deň premeditujeme jedno z rozjímaní, tak výrečnosť tohto francúzskeho biskupa nás čoskoro prinúti nielen spomínať na dávne udalosti krížovej cesty, ale aj duchovne po nej kráčať spolu s Kristom. A to je presne to, k čomu sme v Pôstnom období povolaní.

Spolu s autorom si budeme hovoriť: „Ó, Ježišu! Prichádzam k tebe, aby som sa vydal na cestu v tvojej spoločnosti. Ó, môj Spasiteľ, prijmi svojho pocestného. Tu som pripravený, ničoho sa nedržím. Dovoľ mi ísť s tebou k Otcovi.“

Takýto oheň by mal horieť v srdci všetkých kresťanov. Dovoľte, aby ho Pán zapálil aj vo vašom srdci. Vydavateľ Zachej.sk

KNIHU SI MÔŽETE ZAKÚPIŤ TU: https://www.zachej.sk/produkt/37076/postny-navigator/

Pôstny navigátor 1
podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás