Jozefova prosba

sv. jozef sdzr

Som muž ako každý iný. Pracujem od rána do večera, snažím sa dodržiavať Božie zákony, v duchu hesla: Konaj dobro a vyhýbaj sa zlu. Nemám rád dlhé reči o ničom. Ak má byť slovo vyjadrené, tak nech je v ňom aspoň kúsok pravdy.

Vždy som chcel mať deti s chvályhodnou ženou, milujúcou a starostlivou. Chcel som vychovávať k bázni voči Bohu a ľuďom.Nič viac, len šťastná rodina a poriadok, žiť v pravde. 

Spoznal som takú ženu, čistú a pokornú. A stalo sa ešte niečo, niečo, čo ma vyrušilo, niečo, čo zmenilo smer mojej cesty. Urobilo to zo mňa muža, takého, akým ma vždy chcel mať ten Najvyšší. Vo sne sa mi zjavil Pánov anjel a to, čo sa mi zdalo ako bláznovstvo bez štipky rozumu, sa stalo skutočnosťou. Ja obyčajný sluha, som sa mal stať akýmsi ochrancom Vykupiteľa. Mal som prijať dieťa, ktoré nie je moje. Ale dá sa odmietnuť život, ktorý spasí život? Môžem zaprieť zázrak?

Možno si nikdy nechcel byť otcom, možno nie takto skoro, možno nie si pripravený alebo zabezpečený. Ale nemôžeš zastaviť dych Boha, ktorý sa zrodil, nemôžeš stopnúť tĺkot srdca, ono navždy zneje v ušiach Boha.

Bol si stvorený na obraz Boži, no nebol si stvorený na moc rozhodovania a spravodlivosti Tvorcu. Svoju silu muža, môžeš použit na ochranu alebo ničenie. Čo si vyberieš? Akým mužom chceš byť? Zanecháš po sebe dedičstvo alebo skazu? Spomenie si niekto na Tvoje meno s úctou alebo s hanbou?

Si tu len na krátku chvíľu a rozhodnúť sa môžeš len teraz. Budeš spravodlivý podľa seba? Alebo v pokore a v pravde uznáš moc Vyššieho a Mocnejšieho, ktorý si vybral život už na kríži, keď umieral? Maličký kúsok Teba rastie a Boh ho tvaruje, nenič, ale zveľaďuj, nezapri, ale uč. Buď tým mužom, akého Ťa chel mať Všemocný.

Autor: Dominika Buraľová

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

NESTOJÍ ZA NAMI ŽIADEN INVESTOR ČI SPONZOR. AJ TENTO DOKUMENT MOHOL VZNIKNÚŤ IBA VĎAKA VÁM ❤️❤️❤️ ĎAKUJEME VÁM

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás