Gender ideológia je najhoršia zo všetkých ideologických kolonizácií, tvrdí pápež

Gender ideológia je zlovestná a komunizmus nemá nič spoločné s evanjeliom. Uniformita odstraňuje to, čo charakterizuje ľudské bytosti – teda kreativitu, ktorá sa rodí zo slobody, povedal pápež František v rozhovore desať rokov od zvolenia na Petrov stolec.

„Pápež je komunista – to je anachronizmus. Komunizmus je ideológia, ktorá sa stala sociálnou doktrínou, ktorá sa stala vládou ako spôsob myslenia, ale nemá nič spoločné s evanjeliom, je to niečo iné,“ reagoval pápež František na obvinenie, že je komunista.

Stalo sa tak v rozhovore pre argentínske periodikum Perfil. V týchto dňoch vyšli prepisy viacerých konverzácií, ktoré najvyšší veľkňaz cirkvi poskytol v súvise s desiatym výročím zvolenia na Petrov stolec, teda 13. marca 2013.

Podľa pápeža chceli totalitaristické režimy uzavrieť čas do priestoru. Nacizmus sa týmto spôsobom chcel vyhnúť inému, komunistickému totalitarizmu. Odkázal tým na svoju dávnejšiu úvahu, že čas je nadradený priestoru, lebo pokrok a procesy sa dejú v čase.

Novinár a spoluzakladateľ Perfilu, ktorý so svojím krajanom viedol rozhovor, sa spýtal, či to platí aj pre liberalizmus, ako ho chápal vo svojej knihe Koniec histórie Francis Fukuyama. Ide o teóriu, ktorá sa objavila v súvise s pádom komunistického režimu v strednej a východnej Európe. Podľa Fukuyamu už naveky zavládnu liberalizmus a demokracia, lebo nemajú lepšiu konkurenciu.

Latinskoamerický oslávenec počas rozhovoru vo Vatikáne stručne potvrdil, že aj takto chápaný liberalizmus chce uzavrieť čas do priestoru: „Jasné, aj pre ten.“

Zo všetkých prebiehajúcich ideologických kolonizácií je najhoršia

Anglikánska cirkev analyzuje, či by mala zmeniť modlitbu Otče náš, lebo Boh vraj nie je ani muž, ani žena, vysvetlil novinár a spýtal sa pápeža na jeho názor. Pápež upozornil, že v súčasnosti do podobných debát vstupuje gender ideológia.

„Zo všetkých prebiehajúcich ideologických kolonizácií je najhoršia, lebo odstraňuje vaše rozdiely a vedie k tomu, že niet žiadneho rozdielu, pričom najviac obohacujúci je kontrast rozdielov, ktorý vás núti napredovať. Gender ideológia je zlovestná. Nie ľudia, ​​ale ideológia, ktorá rozdiely zjednodušuje, zjednocuje, odstraňuje,“ objasnil prvý muž katolíckej cirkvi.

O unifikácii, aká sa deje v súčasnosti, vraj čítal futuristický román z roku 1903 s názvom Pán sveta. Uniformita podľa neho odstraňuje to, čo charakterizuje ľudské bytosti – teda kreativitu, ktorá sa rodí zo slobody. Zviera ju na rozdiel od človeka nemá, pretože je veľmi obmedzené a nemôže sa naučiť tvorivosti. Preto pápež podčiarkol, že musíme byť „veľmi opatrní pri odstraňovaní rozdielov.“

Boh dáva bokom len pyšných, ostatní hriešnici sú všetci v rade

Novinár sa pýtal aj na jeho názor na homosexualitu. Katolícky líder pripomenul svoju protiotázku spred desiatich rokov: „Ak je niekto gej a hľadá Pána a má dobrú vôľu, kto som, aby som ho súdil?“

K tomu dodal: „Na generálnej audiencii prichádzajú ľudia, ktorí sú z homosexuálnych skupín, sú medzi inými ľuďmi, a takto sa mi predstavia. Ja pozdravím všetkých. Všetci sú Božími deťmi a každý hľadá Boha a nachádza ho takým spôsobom, akým môže. Boh dáva bokom len pyšných, ostatní hriešnici sú všetci v rade.“

František má 86 rokov a väčšinou sa pohybuje na vozíčku, ale zdravotné problémy nespomenul. „Dosiahnuť môj vek a byť v poriadku, to je milosť, no neviem, ako dlho to vydrží. Snažím sa o tom takto premýšľať s veľkým pokojom,“ prezradil.

Autor: Bohumil Petrík

ZDROJ: Gender ideológia je najhoršia zo všetkých ideologických kolonizácií, tvrdí pápež (standard.sk)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás