Europarlament odporučil plošné uznanie LGBT partnerstiev a rodičovstva v celej EÚ

Európsky parlament členským štátom odporučil plošné uznanie LGBT partnerstiev a rodičovských práv. Zároveň odsúdil údajnú diskrimináciu dúhových osôb v susednom Maďarsku a Poľsku.

Partnerský zväzok LGBT páru uzavretý v jednom členskom štáte EÚ by mal byť automaticky uznaný aj v ostatných, píše sa v dokumente Európskeho parlamentu. Právne nezáväzná rezolúcia členským štátom odporúča plošné uznanie LGBT partnerstiev aj homosexuálnych adopcií.

Podľa poslancov by Únia takisto mala odstrániť všetky prekážky, s ktorými sa stretávajú LGBT ľudia pri uplatňovaní práv, ktoré dúhoví aktivisti označujú za základné práva.

S pármi rovnakého pohlavia by sa v praxi podľa prijatého dokumentu malo zaobchádzať rovnako ako s pármi zloženými z opačných pohlaví. V praxi by to znamenalo, že všetky štáty EÚ by mali uznať za zákonných rodičov tie dospelé osoby, ktoré sú uvedené v rodnom liste dieťaťa.

Návrh prešiel hladko

Za rezolúciu hlasovalo 387 europoslancov a europoslankýň. Proti uzneseniu bolo 161 zástupcov a 123 z nich sa zdržalo.

Zbytok článku si môžete prečítať tu: https://dennikstandard.sk/114910/europarlament-odporucil-plosne-uznanie-lgbt-partnerstiev-a-rodicovstva-v-celej-eu/

Prevzaté z: Denník Štandard

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás