Eucharistický zázrak v poľskej Legnici vedie mnohých k obráteniu

Do poľského mesta Legnica, kde sa v roku 2013 odohral eucharistický zázrak, putuje čoraz viac Poliakov i veriacich zo zahraničia. Svedectvo o duchovnom ovocí v podobe obrátení dosvedčili legnický biskup Zbigniew Kiernikowski a miestny farár Andrzej Ziombra pre taliansku agentúru SIR.

V eucharistickej kaplnke Kostola sv. Hyacinta Odrowaža v Legnici je vystavená na poklonu hostia s viditeľnými stopami krvi a telesného tkaniva. V monštrancii bola verejne vystavená po tom, ako k tomu v roku 2016 dala súhlas Kongregácia pre náuku viery.

Eucharistický zázrak v Legnici na juhozápade Poľska sa stal na Vianoce 25. decembra 2013. Pri svätej omši padla premenená hostia na zem. Ako je to v týchto prípadoch zvykom, farár ju položil do nádoby s vodou, aby sa rozložila. Namiesto toho sa však Eucharistia nerozpustila a objavili sa na nej stopy krvi a tkaniva.

Genetici po výskumoch oznámili, že ide o ľudskú krv skupiny AB (ako je to mimochodom aj pri krvi na Turínskom plátne či pri eucharistickom zázraku v Lanciane). Tkanivom sú podľa vedcov „útržky priečne pruhovaného svalu“, ktorý „veľmi pripomína srdcový sval so zmenami, ktoré sa často objavujú počas agónie“.

Miestny biskup Mons. Kiernikowski hovorí: „Do sanktuária putuje mnoho pútnikov, ktorí sa tu zhromažďujú v modlitbe. Početní sú pútnici z Poľska, ale i zo zahraničia. Zbierame svedectvá o oslobodení zo závislostí a aj o uzdravení. … Zatiaľ čo je ťažké posúdiť vnútorné zážitky osôb, nepochybným však zostáva, že eucharistická udalosť a prítomnosť svätej relikvie podnecujú vieru ľudí a pomáhajú k obráteniu“.

Farár Andrzej Ziombra, ktorý tu pôsobí od roku 2011, tiež hovorí o mnohých obráteniach pútnikov. Účasť na denných svätých omšiach sa podľa neho zvýšila o 100%. Vo farnosti sa koná aj neustála adorácia Najsvätejšej sviatosti.

-zk-

Prevzaté z: https://www.vaticannews.va/sk/cirkev/news/2020-06/eucharisticky-zazrak-v-polskej-legnici-vedie-mnohych-k-obrateniu.html

Eucharistický zázrak v poľskej Legnici vedie mnohých k obráteniu 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás