EUCHARISTIA A PANNA MÁRIA – DVA STĹPY BLAHOSLAVENÉHO CARLA ACUTISA

⚜️ EUCHARISTIA a PANNA MÁRIA – DVA STĹPY BLAHOSLAVENÉHO CARLA ACUTISA🧍

✍️ Carlo ACUTIS sa narodil presne pred vyše tridsiatimi rokmi (3. mája 1991) v Londýne, kde jeho rodina žila kvôli práci. O niekoľko rokov sa presťahovali do Milána v Taliansku.

📜 Tínedžer, ktorý obetoval svoju chorobu za Cirkev a ktorý využil vášeň pre informatiku na šírenie lásky k Eucharistii a Panne Márii.

✍️Krátky život Carla ukončila leukémia 12. októbra 2006. Bol to obyčajný chalan – taký, ako všetci okolo neho. Študoval v poslednom ročníku lýcea Leva XIII. v Miláne. Mal priateľov, vytváral webové stránky, venoval sa strihu videa a bol tak zanietený pre informatiku, že jeho priatelia, ba dokonca i dospelí inžinieri, ho považovali za génia.

⚪ EUCHARISTIA

📜 Bol fascinovaný Eucharistiou: „Ježiš je veľmi originálny, pretože sa ukryl v kúsku chleba… iba Boh mohol urobiť takúto neuveriteľnú vec…“ Volal ju svojou „diaľnicou do neba“, cestou, ktorá vedie priamo do večnosti, ak ju prijímame často. Po prvýkrát prijal Krista vo veku sedem rokov a odvtedy bol jeho život poznačený hlbokou láskou k Eucharistii. ,,Čím viac prijímame Eucharistiu, tým viac sa stávame podobní Ježišovi,“ opakoval. Eucharistiu považoval za vrchol lásky a sviatosť, skrze ktorú z nás Boh robí dokonalé osoby, ktoré sú stvorené na jeho obraz. Svoju lásku k Eucharistii prejavil aj tým, že vytvoril výstavu o eucharistických zázrakoch vo svete, ktorá obehla celý svet.

✍️ Miloval Eucharistiu, modlieval sa ruženec a denne chodil na svätú omšu. Staral sa o tých, ktorí ostali bez strechy nad hlavou a núdznych, ktorých stretával na uliciach. Panna Mária bola jeho veľkou orodovníčkou, a nezabúdal na modlitbu ruženca.

🤱 PANNA MÁRIA

📜 Carlo sa každý deň modlil ruženec a pozýval k tomu aj druhých. Táto modlitba mu bola veľmi blízka. O Panne Márii hovoril ako o jedinej žene svojho života: „Láska, ktorú má Panna Máriu ku každému z nás, mi dáva veľkú nádej.“ Stalo sa, že raz pred Madonou prosil za obrátenie jednej pani. Tá sa vrátila k sviatostiam a mladík to vnímal ako potvrdenie toho, že modlitba ruženca je účinná.

✍️ Keď zistil, že má leukémiu, Carlo ponúkol svoje utrpenie za pápeža a Katolícku cirkev. Zomiera vo veku pätnástich rokov. Cirkev nazýva Carla Acutisa moderným svätcom a budúcim patrónom sveta internetu.

📜 Moderný život a Carlova aktuálnosť stáli dokonale na dvoch stĺpoch: hlboký eucharistický život a mariánska úcta. Aj to z neho urobilo všetkými obľúbeného mladého muža.

,,Všetci sa rodia ako originály, ale mnohí zomierajú ako fotokópie.“ (Carlo ACUTIS)

Text a obrázok pripravil Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás