Dokedy budeme toto trpieť? Žiadame o verejné ospravedlnenie!

Verejnoprávna RTVS hrubo urazila predstaviteľov najpočetnejšej cirkvi na Slovensku. Počas živého vysielania OTO si dehonestujúcim spôsobom robila srandu z Katolíckej Cirkvi. Urážlivo znázornila spoveď – na toaletách, Desatoro prekrútila do trápnych príkazov pre showbiznis a mužov obliekla do rúch rehoľníčok a predstavila ich ako sudičky.

Ako je toto možné?

Dovolila by si takéto výsmechy RTVS aj na účet islamu? Alebo židov? Nie? Tak prečo si toto dovolila na účet Katolíckej Cirkvi?
Katolíci na Slovensku tvoria 70 % obyvateľstva podľa posledného sčítania. V roku 2018 bolo vyzbieraných na priamych daniach 6,4 mld. EUR. Kresťania teda na priamych daniach odovzdali štátu takmer 4,5 mld. EUR. Z týchto peňazí je financovaná aj verejnoprávna RTVS.

Nesúhlasíme s tým, aby sa naše dane používali na dehonestáciu katolíckej Cirkvi a výsmech kresťanov.

Pošlite e-mail:
Žiadame, aby sa RTVS verejne ospravedlnila za hrubú urážku všetkých katolíkov na Slovensku.
Túto výzvu pošlite na tento mail, ktorý je zverejnený ako oficiálny pre verejnosť a médiá:

RTVS Odbor komunikácie – Andrea Pivarčiová
hovorkyňa RTVS / vedúca Odboru komunikácie
e-mail: andrea.pivarciova@rtvs.sk
Telefón: +421 919 245 583

Podpíšte petíciu: Žiadame ospravedlnenie za OTO 2020 plné výsmechu z kresťanskej viery

Nemôžeme mlčať!

Médiá a niektorí liberálni „akože umelci“ dehonestujú Katolícku Cirkev kontinuálne. Skrývajú sa za to, že je to umenie.

Ale urážka blížneho a šliapanie po tom, čo on uznáva za svoju identitu vedie k totalite, teroru a ako sme boli svedkami v druhej svetovej vojne, počas komunizmu a socializmu – nakoniec k násilnému presadzovaniu jedného názoru a obetiam.

Dnes sa to týka katolíkov, zajtra sa posmech a dehonestácia obráti voči mamičkám, ktoré možno citlivo reagujú na očkovanie, napozajtra voči tým, ktorí zvažujú vakcínu proti vírusom. Obeť, alebo zámienka sa vždy nájde.

Niekoľko linkov, kde sa dočítate viac o živom vysielaní OTO:

Citujeme z Sknews:

Galavečer OTO na RTVS doslovne zneuctil kresťanov na Slovensku!
Vrcholom celej programovej štruktúry bola scénka pri nominácii na cenu ,, spevák roka“! Speváci ako Kali, Adam Ďurica a Ondrej Kandráč, si postupne sadali na záchod do kabínky, kde vedľa nich visel toaletný papier.
V tom sa im začal prihovárať ako ,,boh“ herec Richard Stanke, ktorý celú primitívnu scénku znásoboval svojim posmešným tónom v hlase. Herec, ktorý sa hlási ku komunite homosexuálov sa zjavne dobre zabával. Daný speváci oslovovali z kabínky zo záchodovej misy nafingovaného ,,boha“, ktorému sa takzvane spovedali zo svojich hriechov! Celú scénku dokončil hlas Ricaharda Stankeho, ktorý poznamenal, že ide hrať tenis a samotný koniec scénky je zameraný ako zdanlivý boh vystúpi zo záchodovej kabínky a priehľadný iba v teniskách a s tenisovou raketou odíde!
Je vrcholom nechutnosti a primitívnosti zneužiť tak dôležitý akt zo života kresťana (ako sv. spoveď je), na podobné prvoplánové scénky. Je to smutné o to viac, že RTVS je platená aj z daní Slovákov, je to verejnoprávna televízia a museli sme byť svedkami zjavného zosmiešnenia kresťanov!
ZDROJ: Sknews: Galavečer OTO na RTVS doslovne zneuctil kresťanov na Slovensku!

Citujeme z Denníka Postoj:

OTO 2020/Prízemný humor, spovednica na toaletách i ocenenie za rúško
Sudičky rehoľníčky či spovednica na toaletách
Najprimitívnejšími boli dve dokrútky. Pri prvej išlo o herca roka, v ktorej tri sudičky – Tomáš Maštalír, Vladimír Kobielsky a Alexander Bárta – dávajú do vienka prednosti televíznemu multitalentu Michalovi Hudákovi. Na dokrútke by v podstate nebolo nič zlé, keby sudičky neboli stvárnené ako rehoľné sestry a celé sa to neodohrávalo v priestoroch zrejme desakralizovaného, ale predsa kostola. 

Vrcholom nevkusu a posmechu bola dokrútka ku kategórii spevák roka, počas ktorej sa všetci nominovaní – raper Kali, Adam Ďurica a Ondrej Kandráč – spovedali zo všetkých svojich showbiznisových hriechov. Spovednicu nahradili kabínkové záchody a spovedníka hlas Richarda Stankeho. V podaní Diany Mórovej a Jakuba Prachařa počas večera zaznelo aj desatoro pretvorené do desiatich pravidiel showbiznisu. Asi by to ľudí nevyrušovalo natoľko, keby nešlo o verejnoprávnu televíziu…
Zdroj: Denník POSTOJ OTO 2020/Prízemný humor, spovednica na toaletách i ocenenie za rúško

Citujeme z Šarm:

OTO: Ocenená Sima Martausová to nevydržala – elegantne naložila tvorcom večera
Nebudem si robiť srandu
Sima Martausová sa dotkla ešte jednej veci – hlboko veriacej speváčke sa zjavne nepáčil motív „Boha šoubiznisu“, ťahajúceho sa celým večerom, prevteľujúceho sa raz do dieťaťa, ženy aj muža, čarujúceho abrakadabra či spovedajúcho na záchode z hriechov spevákov Kaliho, Kandráča a Ďuricu.
Z pódia totiž od nej zaznelo: „A nechcem zabudnúť poďakovať tomu najdôležitejšiemu pre mňa – Pánu Bohu, ktorý je teda pre mňa trochu iný ako ten z tých dokrútok. Teda dosť iný, vlastne úplne iný. Takže Pánu Bohu ďakujem hlavne, pretože on mi dal ten dar, že sa o svoje piesne môžem s ľuďmi deliť. A preto sa nikdy nebudem zaňho hanbiť, ani si z neho robiť srandu. Pekný večer ešte,“ dodala a odkráčala na miesto….
ZDROJ: Šarm-OTO: Ocenená Sima Martausová to nevydržala – elegantne naložila tvorcom večera

Citujeme Dennik Slovensko

OTO 2020 parodoval kresťanstvo. Martausová: Môj Boh je iný, srandu si z neho robiť nebudem
…Protináboženský postoj udalosti sa ďalej prejavil v scéne, kedy tri sudičky, stvárnené ako rehoľné sestry, obdarúvali slovenského herca talentom, čím si prisúdili rolu Boha. Navyše sa celá scéna odohrávala v prostredí pripomínajúcom kostol.
Vrcholným zneuctením bola dokrútka so spevákmi, ktorí sa “spovedali” zo svojich “šoubiznisových hriechov” v záchodových kabínkach…
ZDROJ: https://dennikslovensko.sk/56526/oto-2020-parodoval-krestanstvo-martausova-moj-boh-je-iny-srandu-si-z-neho-robit-nebudem/

Citujeme z Hlavné Správy

Slovenská umelecká elita si počas galavečera OTO robila posmech z viery a Boha. Speváčka Sima Martausová im nastavila zrkadlo
…Niektoré scénky však boli veľmi urážlivé a dehonestovali Boha a vieru 
Mnohých veriacich pobúrili scénky a časti programu, ktoré dehonestovali vieru a vysmievali sa z Boha a Desatora.Napríklad, v jednej zo scénok známi slovenskí herci stvárňovali sudičky. Scéna sa ale odohrávala podľa všetkého v kostole a herci boli oblečení ako rehoľné sestry.

Dokedy budeme toto trpieť? Žiadame o verejné ospravedlnenie! 1
Na snímke slovenskí herci počas scénky vysielanej na galavečeri OTO

Za výsmech mnohí považujú aj dokrútku ku kategórii spevák roka, počas ktorej sa nominovaní interpreti Kali, Adam Ďurica a Ondrej Kandráč „spovedali“ zo svojich showbiznisových hriechov. Ako spovednica im však slúžila záchodová kabínka.
Ďalej herci Diana Mórová a Jakub Prachař na pódiu predniesli desatoro prerobené do desiatich pravidiel showbiznisu.
ZDROJ: https://www.hlavnespravy.sk/slovenska-umelecka-elita-si-pocas-galavecera-oto-robila-posmech-z-viery-a-boha-spevacka-sima-martausova-im-nastavila-zrkadlo/2285106

Archív RTVS: OTO 2020
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/15629/239923#3783

NÁVRH ROZPOČTU A PROGRAMOVÉHO KONCEPTU ROZHLASU A TELEVÍZIE SLOVENSKA NA ROK 2019
http://cdn.srv.rtvs.sk/a542/file/item/sk/0002/rozpocet_a_programovy_koncept_rtvs_na_rok_2019.kULm.pdf

ZÁKON z 15. decembra 2010 o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov
http://cdn.srv.rtvs.sk/a542/file/item/sk/0000/zakon-o-rtvs.56.pdf

Konajme hneď!

1, Pošlite e-mail:

Žiadame, aby sa RTVS verejne ospravedlnila za hrubú urážku všetkých katolíkov na Slovensku.
RTVS Odbor komunikácie – Andrea Pivarčiová, Telefón: +421 919 245 583
hovorkyňa RTVS / vedúca Odboru komunikácie
e-mail: andrea.pivarciova@rtvs.sk

2, Podpíšme pätíciu:

Podpíšte petíciu: Žiadame ospravedlnenie za OTO 2020 plné výsmechu z kresťanskej viery

Vyjadrenie 7.9.2020 na facebooku:
Ondrej Kandráč
Pozdravujem všetkých, ktorí si nájdete pár minút na prečítanie týchto riadkov. Rád by som zareagoval na množstvo vašich správ i reakcií k 20 – temu ročníku OTO, ktorý bol odvysielaný minulú sobotu.Tí z vás, ktorí ma poznáte viete, že som nemal nikdy problém komunikovať i na menej príjemné témy a tak to urobím aj teraz. Organizátormi som bol oslovený, aby som sa zúčastnil nahrávky dokrútky v kategórii Spevák roka. Na základe vášho hlasovania som postúpil do prvej trojky, čo si veľmi vážim a preto som ani nachvíľu nezapochyboval, že sa ho v

Dokedy budeme toto trpieť? Žiadame o verejné ospravedlnenie! 2

bratislavskom štúdiu nezúčastním. Produkciou som bol oboznámený s tým, že si na krátke nahrávanie mám doniesť dva druhy outfitov. Jednoduchý a krátky scenár mi bude vysvetlený priamo na mieste. Priznám sa, že na mňa pôsobil rozpačito, zahral som však to, čo bolo v scenári. Neuvedomil som si, že moje vystúpenie môže byť pochopené ako zosmiešňovanie Najvyššieho. V živote som to tak necítil, práve naopak … Každopádne je to pre mňa silné ponaučenie do budúcna. Chcem sa všetkým, ktorí boli mojim vystúpením pobúrení, či sklamaní ospravedlniť. S pozdravom Ondrej Kandrac
ZDROj: https://www.facebook.com/ondrejkandracfanpage/posts/2492272267730916

Neodkladajte a konajte – ide o nás o všetkých!

1, Pošlite e-mail:

Žiadame, aby sa RTVS verejne ospravedlnila za hrubú urážku všetkých katolíkov na Slovensku.
RTVS Odbor komunikácie – Andrea Pivarčiová, Telefón: +421 919 245 583
hovorkyňa RTVS / vedúca Odboru komunikácie
e-mail: andrea.pivarciova@rtvs.sk

2, Podpíšme pätíciu:

Podpíšte petíciu: Žiadame ospravedlnenie za OTO 2020 plné výsmechu z kresťanskej viery

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás