Dieťa narodené živé po potrate tabletkou umieralo „mučivých“ desať hodín

Srdcervúci príbeh z Anglicka odhaľuje niektoré z najohavnejších lží pro-potratového hnutia: Bábätká pri potratoch občas prežijú a veľa matiek ľutuje svoje rozhodnutie ukončiť životy svojich nenarodených detí. 

27-ročná Loran Denisonová z Blackburnu sa pravdu dozvedela príliš neskoro. 

Loran nedávno pre britský denník Daily Mail opísala, ako s hrôzou sledovala, keď sa jej syn narodil živý pri potrate a bojoval o život ďalších desať hodín. 

„Ak by som vedela, že sa narodí živý, asi by som urobila iné rozhodnutie,“ povedala Loran. „Myslela som si, že robím správnu vec, ale teraz si myslím, že som urobila zle. Vyzeral taký normálny.“

Doktori ju pravdepodobne nahovárali k potratu po tom, čo začiatkom tohto roka diagnostikovali jej nenarodenému synovi Edwardsov syndróm. Väčšina detí, ktoré majú toto ochorenie, zomiera krátko pred alebo po narodení, niektoré však prežijú. Jedným z príkladov je dcéra bývalého amerického senátora Ricka Santoruma, Bella. Dnes má 12 rokov.

Loran uviedla, že jej nenarodenému synovi diagnostikovali toto ochorenie v 15. týždni a ona a jej partner Scott Watson (35) sa rozhodli pre potrat.

„Povedali mi, že má typický Edwardsov syndróm, takže zomrie pred alebo tesne po pôrode.“

6. apríla, v 18. týždni tehotenstva, dostala Loran od svojho lekára potratové lieky, aby ukončila život svojho nenarodeného dieťaťa. O dva dni neskôr sa vydala do všeobecnej nemocnici v Burnley, kde bol vyvolaný pôrod, uvádza sa v reportáži. 

Ale namiesto toho, aby sa narodil mŕtvy, 9. apríla sa jej syn narodil živý. Lapal po dychu a jeho srdce naďalej bilo, uviedla Loran. Vážil 150 gramov.

„Keď ho môj partner po narodení chytil, povedal: ‘Jeho srdce bije‘ a oni povedali: ‘To nie je možné‘,“ povedala Loran. „Keď som si vzala prvú tabletku, povedali mi, že sa tým zastaví tehotenstvo, tlkot srdca a všetko ostatné, takže sme očakávali, že nebude nažive, keď sa narodí. Pred vyvolaním pôrodu neskontrolovali tlkot srdca a bola by som veľmi rada, keby tak urobili. Nemám slov, aké to bolo hrozné.“

Synovi dali meno Kiyo Bleu Watson a podľa správy ho pred smrťou nechali v nemocnici pokrstiť a požehnať.

10 hodín ho sledovali, ako bojuje o život, zatiaľ čo lekári a zdravotné sestry zjavne nič neurobili.

„Povedali, že jeho srdce sa o pol hodinu zastaví, a ja som naďalej volala, že je stále nažive a povedala som: ‘Necháte ho len tak?‘ a oni odpovedali: ‘Áno‘,“ povedala matka pre denník The Sun

V 18. týždni Kiyo Bleu nedokázal prežiť mimo maternice, ale nie je jasné, či mu lekári alebo zdravotné sestry aspoň pomohli zmierniť bolesť pri umieraní. 

Jeho matka povedala, že sledovať ho, ako bojuje celé hodiny, bolo „ako mučenie“

„Proste si len želáte, aby vaše dieťa žilo. Myslela som si, že najťažšie bolo urobiť to rozhodnutie ísť na potrat, ale teraz sa cítim desaťkrát horšie. Chcem len, aby sa o tom dozvedeli ostatné matky, ak by sa im to stalo. Musela som sledovať, ako sa mu tlkot srdca spomaľuje a ako z neho odchádza život.“

Bábätkám sa skutočne darí prežiť potraty, hoci nikto nevie presne, koľko ich je. V Amerike väčšina štátov nesleduje počet preživších detí, ale niektoré štáty tak robia. 

Tri štáty v období rokov 2016 až 2018 informovali o 40 deťoch, ktoré sa narodili živé po zbabranom potrate. Podľa údajov miestnych zdravotníckych úradov sa 11 detí narodilo živých v Minnesote, 10 v Arizone a 19 na Floride. Texas uviedol, že v roku 2019 sa šesť detí narodilo živých po nepodarených potratoch. V Michigane sa medzi rokmi 2008 až 2013 narodilo 11 detí nažive počas potratov

To, že bábätká občas prežijú potraty, a preto je pre ne nevyhnutná právna ochrana, dokazujú správy aj z ďalších krajín. V Kanade zaznamenal počas päťročného obdobia Kanadský inštitút zdravotníckych informácií 766 prípadov neskorých potratov, pri ktorých sa narodili živé deti. A v Austrálii minister zdravotníctva pripustil, že 27 detí prežilo potraty v štáte Západná Austrália v rokoch 1999 až 2016. Reportáž z Írska tiež naznačuje, že aj tu deti prežívajú potraty a nechávajú ich napospas smrti. 

Prevzaté z: Life News

Ďalšie zaujímavé články na tému potratu:

Odporúčame knihu Licencia na zabíjanie – krátke dejiny legálnych umelých potratov od Lenina po súčasnosť, ktorú si môžete zakúpiť TU:

Dieťa narodené živé po potrate tabletkou umieralo "mučivých" desať hodín 1
Licencia na zabíjanie
podporte nás sdzr

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás