Dajte jej päsťou. Rečník na londýnskom pochode transhrdosti vyzýval na násilie na ženách

„Keď zbadáte TERF [feministku, ktorá vylučuje transľudí, pozn. prekl.], dajte jej do tej zasranej tváre päsťou“, radil účastníkom na sobotnom transpochode hrdosti v Londýne rečník na pódiu. Publikum ocenilo výzvu transsexuála menom Sarah Jane Barker volaním na slávu. Barkera prednedávnom prepustili na slobodu z väzenia, kde si odsedel 30 rokov za únos a mučenie brata svojej nevlastnej matky.

Pochod transsexuálov sa v Londýne koná od roku 2019 a organizuje ho „kolektív transľudí.“ V roku 2022 sa na pochode údajne zúčastnilo 20 000 ľudí a podľa niektorých médií sa tento rok účasť ešte zvýšila.

Transsexuál, ktorý bol pred zmenou pohlavia známy pod menom Alan Barker, sa po prepustení z väzenia stal aktivistom a zarába si aj prostitúciou. Pre anglické médiá vyjadril ambíciu kandidovať za poslanca parlamentu.

„Som súčasťou kvír mafie,” povedal Barker. „Transľudia sú všade a nikam sa nechystáme. A získame politickú silu.“

Okrem násilnej rétoriky sa londýnsky pochod transhrdosti stal predmetom kontroverzie aj kvôli výberu oblečenia účastníkov a pokriku „Boh je trans.“

Podporu podujatiu vyjadril na sociálnej sieti starosta Londýna, Sadiq Khan. „Chcem účastníkom dnešného transpochodu zaželať radostný, bezpečný a posilňujúci deň. Ešte nikdy nebolo dôležitejšie vyjadriť transľuďom podporu, keďže sa potýkajú so stigmatizáciou a zúri okolo nich toxická kultúrna vojna. Ako váš starosta budem vždy stáť na vašej strane,“ napísal Khan v sobotu ráno.

Autorka: Dana Vitálošová

ZDROJ: https://standard.sk/387389/dajte-jej-pastou-recnik-na-londynskom-pochode-transhrdosti-vyzyval-na-nasilie-na-zenach

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás