Čo je povinnosť katolíka vo svete?

Čo je naša povinnosť na tomto svete ako katolíkov?

„Mali by sme zanechať tento svet lepší, ako sme ho našli. Keď zomrieme, všetci okolo nás, všetci, s ktorými ste boli v kontakte, všetci, nad ktorými ste mali vplyv, dúfajme, že budú bližšie k Ježišovi Kristovi, pretože ste žili na zemi vy. Každý, kto s vami, dúfajme, príde do kontaktu, bude priblížený k Bohu kvôli vášmu životnému štýlu, vášmu spôsobu vyjadrovania sa, vášmu správaniu, vystupovaniu, a vôbec všetkému o vás.

A navyše nie sme duchovia, máme telo. Svätý apoštol Jakub napísal: Viera bez skutkov je mŕtva. Alebo starý benediktínsky výraz: Ora et labora – modli sa a pracuj. Ako katolíci sa modlíme s tým, že všetko patrí Bohu, ale konáme, akoby všetko bolo našou zodpovednosťou. Ako katolíci musíme do spoločnosti vnášať kvas evanjelia. Pretože ak to my ľudia viery neurobíme, umožníme pohanom a barbarom riadiť západnú civilizáciu. My ako katolíci budeme platiť cenu nielen v tomto živote, ale aj pred Súdom. Pretože Pán Ježiš Kristus nás povolal, aby sme boli soľou zeme, povolal nás byť kvasom v spoločnosti, sme povolaní robiť zmeny.

Na mojom pohrebe, dúfajme, ľudia budú môcť povedať: Tento človek ma pritiahol bližšie ku Kristovi. Moje okolie, moja rodina, všetky moje spoločenské kontakty sú o toľko bližšie k Bohu, pretože som chodil po zemi X rokov.“

~ Jesse Romero – katolícky teológ, učiteľ, spisovateľ a lektor katolíckych biblických štúdií, konferencií, misií a duchovných cvičení. Prednáša o katolíckej evanjelizácii, apologetike, manželstve a rodine, duchovnom boji, témach mužov, tínedžerských témach a problémoch kultúrnej vojny, ktoré sa týkajú katolíkov.

Tento podnetný článok bol prevzatý zo stránky Tradičná katolícka ženskosť. Ďakujeme!

Čo je povinnosť katolíka vo svete? 1

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás