Chloe Coleová: Príbeh dievčaťa s mužským hlasom a bez pŕs. V USA je symbolom boja proti transvlne

Od trinástich rokov brala hormóny, v pätnástich jej odstránili prsia. Dnes chodí po celej Amerike a rozpráva svoj hrôzostrašný príbeh, ktorý je varovaním aj pre našich tínedžerov. Chloe Coleová.

Chloe Coleová je v súčasnosti jedno z najznámejších dievčat v USA. V dvanástich rokoch sa rozhodla, že chce zmeniť svoje pohlavie, v sedemnástich – po tom, čo prišla o prsia – si uvedomila, že urobila obrovskú chybu. Dnes o tom vydáva svedectvo po celej Amerike.

Jej príbeh však môže byť poučný aj pre mnohých rodičov, lekárov, učiteľov a mladých ľudí na Slovensku. Je totiž typickým príkladom toho, ako sa dnes z detí, ktoré prechádzajú v podstate normálnou pubertou, vyrábajú transsexuáli. Výsledkom je vlna mladých (najmä dievčat) túžiacich po zmene pohlavia, ktorá vo viacerých krajinách narastá do strašidelných rozmerov.

Deti a sociálne siete

Chloe Coleová žila do svojich dvanástich rokov v podstate bežný život mladého amerického dievčaťa. Ten sa však dramaticky zmenil po tom, čo rodičom oznámila, že je v skutočnosti chlapcom a chce zmeniť svoje pohlavie.

Ako na to také mladé dievča vôbec prišlo?

Samotná Chloe spätne identifikuje tri spúšťače. Prvým bolo to, že bola celkovo živšia než jej rovesníčky. V siedmich rokoch u nej lekári diagnostikovali ADHD a miernu formu autizmu. Ona sama k tomu dodáva, že v tom čase neznášala sukne a radšej sa obliekala ako chlapec, pretože jej to prišlo ako pohodlnejšie a praktickejšie.

Druhým spúšťačom bola televízia. Dievčatá, ktoré tam vystupovali, jej pripadali hlúpe a nepredstavovali vzor, s ktorým sa chcela stotožniť.

Tretím a možno najdôležitejším spúšťačom bol neobmedzený prístup na internet. Ako jedenásťročná si založila účet na sociálnej sieti Instagram. Tam na ňu – rovnako ako na mnohé ďalšie deti – hneď zaútočili pornografické, sexistické a LGBT stránky, ktoré v jej mysli spôsobili zmätok.

Najviac ju však ovplyvnila istá sociálnou sieťou odporúčaná webová stránka pre dvanásť- až devätnásťročných transtínedžerov. „Jedna konkrétna stránka ma zaujala. Bola to stránka dospievajúcich, ktorí sa identifikovali ako FTM [označenie pre transsexuálne osoby, ktoré prešli tranzíciou zo ženy na muža, pozn. red.]. Zdalo sa, že sú veľmi úzko previazaným spoločenstvom navzájom sa podporujúcich ľudí. To ma oslovilo, keďže som vždy mala ťažkosti s nadväzovaním priateľstiev a cítila som sa vylúčená,“ tvrdí dnes Chloe.

Začiatok tranzície

Práve pod vplyvom týchto faktorov v dvanástich rokoch oznámila svojim rodičom, že je v skutočnosti chlapcom. Rodičia sa rozhodli vyhľadať odbornú lekársku pomoc a vzali ju k takzvanému „gender špecialistovi“. Ten ju poslal k endokrinológovi, ktorý jej však vzhľadom na nízky vek odmietol naordinovať hormonálnu liečbu. Obával sa, že by mohla mať nepriaznivý vplyv na vývin jej mozgu. Ako spätne hodnotí Chloe, tento lekár bol jediným dospelým človekom v niekoľkoročnom procese tranzície, ktorý spochybnil jej rozhodnutie zmeniť si pohlavie. Podľa Chloe sú dospelí k deťom až príliš blahosklonní. „Naozaj ma to štve. Vlastne mi neumožnili normálne dospievať,“ hovorí roztrpčene.

„Bolo veľmi jednoduché nájsť iného endokrinológa,“ pokračuje. Nový lekár už po dvoch sedeniach schválil užívanie blokátorov puberty aj testosterónu. A tak sa začala hormonálna terapia, teda chemická fáza tranzície. Bolo to vo februári 2018, keď mala Chloe iba trinásť rokov.

Najprv jej pichali blokátory puberty, ktoré znížili hladinu estrogénu v jej tele a asi po mesiaci sa k tomu pridalo aj pichanie testosterónu. Lupron, prípravok na blokovanie puberty, ktorý jej lekár predpísal, sa v minulosti používal na chemickú kastráciu pedofilov. Mladé dievča ho užívalo osemnásť mesiacov. Testosterón asi tri roky.

Hneď po tom, čo jej začali podávať blokátory puberty, sa u nej prejavil stav, ktorý sama prirovnala k umelo vyvolanej menopauze. Mávala silné návaly tepla a svrbenie tela, takže ani v chladnom počasí nemohla nosiť svetre či dlhé nohavice. V dôsledku podávania testosterónu jej zhrubol hlas, prsia sa zmenšili a zmenili svoj tvar. Pridali sa k tomu aj psychické problémy. Chloe v rozhovore pre CNA dodáva, že v tom čase cítila „nekonečný pocit nudy“.

Ona sama i jej rodičia v tých chvíľach začali pociťovať pochybnosti. Rodičov však spracovali lekári. Ako hovorí Chloe: „Gendrová klinika predložila mojim rodičom klasickú falošnú dilemu: chceli by ste radšej mŕtvu dcéru alebo živého syna?“ Rodičia boli po tomto ochotní podpísať čokoľvek. Viaceré štúdie pritom ukazujú, že tento argument je nepodložený a eticky veľmi sporný.

Čo sa týka Chloe samotnej, tá sa rozhodla pokračovať v „liečbe“ po nepríjemnom zážitku v škole, kde jej spolužiak počas vyučovania zrazu začal ohmatávať prsia. U Chloe táto skúsenosť rozptýlila obavy z vedľajších účinkov hormónov. Navyše sa rozhodla začať používať obväzy, aby zakryla svoje prsia. No to spôsobilo, že prsia začali tlačiť na hrudný kôš a mierne jej zdeformovali niekoľko rebier.

Odstránenie pŕs

Aj preto sa v pätnástich rokoch rozhodla pristúpiť k chirurgickej fáze tranzície, v rámci ktorej jej lekári odstránili prsia. Dvojitú mastektómiu, teda „dvojitý rez so štepmi bradaviek“, čo je medzi mladými dievčatami prechádzajúcimi zmenou pohlavia najrozšírenejší typ operácie odstránenia prsníkov, podstúpila v júni 2020, keď mala len pätnásť rokov.

Odstránili jej prsné tkanivo a vytvarovali hrudník, aby vyzeral mužnejšie. Lekári pri takomto zákroku odstránia bradavky, ktoré neskôr vrátia späť, avšak v mužnejšej polohe. Je preto potrebné prerušiť kanálik dodávajúci materské mlieko do bradavky a tiež nervové zakončenia, čo vedie k strate citlivosti. Pri operácii taktiež dochádza k trvalým zmenám v pigmentácii.

Po tejto operácii Chloe pociťovala silné bolesti svalov. Lieky proti bolesti jej spôsobovali žalúdočné problémy, a tak ich radšej prestala užívať. Aj keď od zákroku na prsiach už ubehli viac ako dva roky, koža v oblasti bradaviek sa nehojí, vyteká z nej tekutina, a preto musí Chloe nosiť stále obväzy. „To, ako sa tam koža hojí, je jednoducho hrozné. Je to ozaj dosť nechutné,“ hovorí dnes pre The Epoch Times.

Po operácii mala taktiež paralyzované ruky a celkovo obmedzené fungovanie hornej časti tela. „Vlastne som bola nejaký čas invalidom. Naozaj ma to rozrušilo,“ spomína.

Detranzícia

Chloe v dôsledku komplikácií po operácii nemohla chodiť do školy a následná pandémia jej odlúčenie od spolužiakov ešte prehĺbila. Izolácia spôsobila, že sa výrazne zhoršili jej známky v škole. Ale menej spoločenských kontaktov jej poskytlo aj čas na sebareflexiu.

Opäť trávila veľa času na sociálnych sieťach, kde si všimla fotky dievčat v jej veku. Hoci si uvedomovala, že mnohé z fotografií boli upravené, začala si klásť otázky o ženskom tele. „Asi som si podvedome začala uvedomovať, čo strácam. Začalo mi chýbať ženskejšie prezentovanie sa, ako napríklad snaha byť pekná. Boli chvíle, keď som mala pocit, že nie som dosť dobrá ako dievča, ale možno nie som dosť dobrá ani ako chlapec a možno nie som dosť dobrá ani na jednu rolu, takže naozaj neviem, čo som.“

Definitívny zlom prišiel niekoľko mesiacov po operácii, po tom, čo v škole absolvovala kurz psychológie. Jedna z hodín sa venovala experimentom na opiciach, ktoré sa spájali s témou materstva a unikátneho spojenia matky a dieťaťa pri dojčení. Chloe si vtedy uvedomila, že odstránením prsníkov a prijatím mužskej roly prišla o túto jedinečnú možnosť spojiť sa so svojím dieťaťom.

„Začala som si uvedomovať, že o toto som samu seba pripravila. Myslím si, že toto mi najviac pomohlo uvedomiť si, aké zlé to všetko bolo.“

V máji 2021, teda približne jedenásť mesiacov po operácii, vtedy sedemnásťročná Chloe oznámila, že sa rozhodla vrátiť sa k ženskému pohlaviu. Prestala používať krstné meno „Leo“, zmenila svoj vzhľad a začala žiť ako dievča.

Následky

Aj napriek tomu teraz nechce podstúpiť ďalšiu operáciu a dať si prsné implantáty. Tvrdí totiž, že sa naučila akceptovať svoje telo také, aké je. Okrem toho, prípadné operácie by jej aj tak už nevrátili schopnosť dojčiť, „takže to naozaj nemá zmysel“.

Chloe má aj mnohé ďalšie zdravotné ťažkosti. Okrem psychických problémov a komplikácií s hojením bradaviek bojuje aj s bolesťami kĺbov spôsobenými zníženou hustotou kostí, čo je známy vedľajší účinok blokátorov puberty. Taktiež trpí viacerými alergiami a vyskytujú sa u nej pretrvávajúce príznaky infekcie močových ciest. „V moči sa mi tvoria krvné zrazeniny a nedokážem úplne vyprázdniť močový mechúr. Kým som bola na testosteróne, môj reprodukčný systém sa ešte vyvíjal, takže je neznáme, ako bude fungovať. Neviem, či budem môcť donosiť dieťa. Je u mňa zvýšené riziko niektorých druhov rakoviny, najmä rakoviny krčka maternice,“ uviedla Chloe vo videu, ktoré zverejnil na sociálnej sieti Twitter Joseph Ladapo, hlavný odborník štátu Florida v oblasti chirurgie, ktorý je bojovníkom proti operáciám, aké podstúpila Chloe.

Ako zabrániť podobným prípadom?

Svedectvo tohto mladého dievčaťa ukazuje, že Chloe je priam učebnicovým príkladom toho, ako gender ideológia vymýva deťom mozgy, a tak potvrdzuje slová lekárov ako Christl Vonholdtová. Dnes Chloe hovorí, že jej zmätok z rodovej identity bol založený na neistote a strachu byť ženou. Zmätky rodovej identity podľa nej vytvára viacero faktorov.  

V prvom rade odporúča zabrániť deťom v neobmedzenom prístupe na internet a ich priskorému vystaveniu LGBT témam. Ďalšími faktormi sú školstvo a zdravotníctvo, ktoré podporujú vykonávanie zmeny pohlavia rýchlo a jednoducho. Dnes Chloe hovorí o učiteľoch a lekároch ako spoluvinníkoch. O lekároch preto, že strašili jej rodičov, nepredložili im pravdivé informácie a unáhlili celý proces tranzície. Školu preto, že sa hneď podvolila a automaticky súhlasila so všetkými jej požiadavkami. „Keď som na strednej škole povedala, aby mi zmenili meno, e-mail a záznamy, nezaznamenala som žiadne odmietnutie ani nič podobné.“

Chloe taktiež pripomína diagnózy autizmu a ADHD, ktoré sú podľa nej bežné u ľudí s rodovou dysfóriou. V rozhovore pre CNA sa odvoláva na štúdiu a článok Abigail Shrierovej, ktoré naznačujú, že deti s autizmom sú obzvlášť náchylné podľahnúť transgenderizmu. 

Taktiež poukazuje na to, že mnohí z transtínedžerov majú hlboké emocionálne rany. „Takmer každý transrodový človek, ktorého som v živote stretla, najmä v mojom veku, má buď naozaj vážne rodinné problémy, alebo bol sexuálne zneužitý či napadnutý v útlom veku. Je skutočne znepokojujúce, že o tejto spojitosti sa v podstate nehovorí,“ vraví pre The Epoch Times.

Chloe vyzýva deti zvažujúce zmenu pohlavia, aby sa nenechali nachytať na romantické predstavy o tom, aké úžasné je byť človekom opačného pohlavia. Apeluje na nich, aby zvážili, či za rodovou dysfóriou nemôžu byť aj iné dôvody vrátane autizmu, iných problémov s duševným zdravím alebo jednoducho len snaha zaujať či byť prijatý.

Boj proti gender ideológii

Príbeh Chloe sa pritom neskončil len pri svedectve. Na sociálnych sieťach začala upozorňovať na lekárov, ktorí operujú aj mladšie deti, ako povoľuje zákon alebo inak porušujú predpisy. Taktiež poukazuje na lekárov, ktorí si z toho spravili výnosný biznis a dokonca cielia svoju reklamu na deti. Jednou z nich je aj doktorka Sidhbh Gallagherová z Miami, ktorá na svojom účte na sociálnej sieti TikTok propaguje operácie neplnoletých, ktoré sama vykonáva. Chloe pritom upozorňuje, že všetky tieto zákroky sa vykonávajú aj napriek chýbajúcim dlhodobým štúdiám, ktoré by potvrdzovali ich účinnosť a poskytovali informácie o vedľajších účinkoch. Preto pri lekároch ako doktorka Gallagherová hovorí o „zneužívaní detí“ a „lekárskych experimentoch“.

V Spojených štátoch pritom zaznamenávajú obrovský nárast počtu takýchto operácií. Len medzi rokmi 2016 až 2019 ich bolo u adolescentov medzi 12. až 17. rokom života najmenej 1 130, čo je nárast o 389 percent. Pritom 1 114 prípadov (teda 98,6 percenta) sa týkalo dievčat. Chlapci predstavovali iba 16 prípadov (1,4 percenta). Za povšimnutie stojí aj fakt, že zatiaľ čo v roku 2016 bolo takýchto operácií len okolo sto ročne, už v roku 2019 to vyskočilo takmer na 600.

Okrem toho Chloe v priebehu uplynulého roka cestovala do piatich štátov USA (Kalifornia, Louisiana, Florida, Ohio, Washington), kde sa v tom čase prerokúvali zákony týkajúce sa zmeny pohlavia u mladistvých a kde zákonodarcom poskytla svoje svedectvo. Z jej rodnej Kalifornie chcel demokrat Scott Weiner vytvoriť akési „útočisko“ pre deti žijúce v oblastiach, kde sú tranzície mladistvých zakázané. Podľa ADF a ďalších 40 organizácií, ktoré k zákonu vydali vyhlásenie, by prijatie tohto návrhu umožňovalo odvážať deti a mladistvých do Kalifornie aj bez súhlasu rodičov a dávalo tamojším súdom možnosť odobrať opatrovníctvo rodičom, ktorí nesúhlasia s tranzíciou dieťaťa.

Začiatkom novembra sa Chloe rozhodla zažalovať lekárov, ktorí stáli pri jej procese tranzície zo ženy na muža. Konkrétne žaluje troch lekárov a tri medicínske zariadenia za porušenie štandardov starostlivosti o pacientov a za to, že ju a jej rodičov prinútili podstúpiť lekársky experiment postavený na dvoch klamstvách. Prvým je ich tvrdenie, že rodová dysfória sama nezmizne, a druhým, že bez zmeny pohlavia je u nej riziko samovraždy. „Obe tieto vyhlásenia boli nepravdivé,“ píše sa v 14-stranovom vyhlásení, ktoré vydala advokátska kancelária obhajujúca mladé dievča. Chloe k tomu uviedla, že žalobu sa rozhodla podať preto, aby vytvorila precedens pre ľudí nachádzajúcich sa v podobnej situácii. 

Útoky gender aktivistov

Samozrejme, tieto aktivity neostali bez odozvy. Chloe na sociálnych sieťach čelí obťažovaniu a od transaktivistov už dostala aj niekoľko vyhrážok smrťou. Prakticky neustále ju obviňujú z transfóbie. Naposledy sa tak udialo po streľbe v gej bare v štáte Colorado, kde zahynuli piati ľudia (mimochodom, útočník bol príslušníkom LGBT komunity).

Na stránkach časopisu Forbes ju z transfóbie obvinil aj Dawn Ennis, americký LGBT aktivista a externý prispievateľ magazínu. Dôvodom je podľa neho to, že Chloe používa pojmy ako biologický muž či biologická žena, ktoré boli podľa neho vymyslené za účelom útlaku transľudí. Tento článok bol natoľko zlý, že Forbes ho po čase stiahol (jeho pôvodná verzia sa dá nájsť tu).

Nespravme tú istú chybu

Príbehov, ako je ten Chloin, je pritom mnoho. Nedávno zverejnený dokument The Detransition Diaries rozpráva svedectvo ďalších troch dievčat, ktoré majú za sebou podobný osud ako Chloe. Známy dokument What Is a Woman predstavuje príbeh Kellie Newgentovej alias Scotta Newgenta – ženy, ktorá teraz žije v podstate uväznená v mužskom tele. Špeciálnou kapitolou je Walt Heyer, dnes už starý muž, ktorý žil osem rokov ako žena a ktorý už niekoľko rokov neúnavne svedčí o tom, že transgender hnutie je veľké klamstvo.   

„Bola som presvedčená, že ma to urobí šťastnou, že ma to spraví ľudsky celistvou,“ povedala koncom augusta Chloe Coleová pre The Epoch Times. Toto klamstvo sa dnes predkladá mnohým mladým ľuďom nielen v západnom svete, ale už aj na Slovensku. Vie o tom nejeden učiteľ, lekár, psychológ či rodič. Príbeh Chloe ukazuje, že mladých, ktorí sa vydajú na túto cestu, čaká presný opak toho, čo sa im sľubuje. Výsledkom je zničené detstvo nejedného dieťaťa, ktoré si preto ponesie rany na tele aj na duši do konca života.

Nielen svedectvo Chloe Coleovej je pre nás varovaním. Po ňom sa už nemôžeme vyhovárať a tvrdiť, že sme nevedeli, kam to všetko speje.

Autor: Michal Čop

ZDROJ: Chloe Coleová: Príbeh dievčaťa s mužským hlasom a bez pŕs. V USA je symbolom boja proti transvlne (standard.sk)

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás