Brazílska futbalová legenda Ronaldo Nazario sa nechal pokrstiť 

Brazílska futbalová legenda Ronaldo Luís da Lima – prezývaný Fenomeno, “fenomén”- urobil krok vpred vo svojom živote viery. Ronaldo bol minulý týždeň vo farnosti Sao Jose (Sv. Jozefa) v Sao Paule v Brazílii pokrstený.  

“Dnes je veľmi špeciálny deň. Bol som pokrstený,” napísal Rolando na sociálnej sieti po obrade.  

“Kresťanská viera bola vždy základnou súčasťou môjho života, odkedy som bol malý, hoci som ešte nebol pokrstený,” povedal pre svojich 29,5 milióna sledovateľov na Instagrame. “Vďaka sviatosti sa cítim skutočne znovuzrodený ako Božie dieťa, novým, vedomejším a hlbším spôsobom.”  

Ronaldo napísal, že obnovil svoj záväzok “nasledovať cestu dobra z vlastnej slobodnej vôle, veriť v Ježišovu súcitnú lásku”.  

Vo veku 20 rokov sa Ronaldo Nazario pripojil k FC Barcelona za rekordnú prestupovú čiastku a potom sa stal najmladším hráčom, ktorý kedy vyhral titul FIFA World Player of the Year. Nasledujúci rok prekonal Inter Miláno rovnaký svetový rekord, keď podpísal zmluvu s Ronaldom, kde sa tento 21-ročný hráč stal vôbec najmladším hráčom, ktorý vyhral cenu Ballon d’Or pre najlepšieho hráča v Európe.  

Ronaldo bol tiež najmladším členom brazílskeho národného tímu, ktorý vyhral Majstrovstvá sveta vo futbale v roku 1994. Na majstrovstvách sveta v roku 1998 vyhral cenu Hráč turnaja, ale prehral finále a hodinu pred výkopom utrpel kŕčovitý záchvat. 

Ronaldo získal Zlatú kopačku pre hráča turnaja pri druhom víťazstve na Svetovom pohári v roku 2002 spolu s titulom La Ligy v drese Real Madrid, ďalšou Zlatou loptou, jeho druhým z troch ocenení pre najlepšieho hráča sveta a titulom Laureus World. Získal tiež športovú cenu za Comeback roka.  

Zatiaľ čo Ronaldova kariéra bola prerušená zraneniami, brazílska superhviezda si vyslúžila miesto v historickej jedenástke publikovanej časopisom France Football, čím si upevnila postavenie najlepšieho hráča vo svojej pozícii.  

ZDROJ: https://www.eternitynews.com.au/world/brazilian-football-legend-ronaldo-nazario-gets-baptised/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás