Argentínsky futbalový tím venoval svoju trofej Panne Márii na znak vďaky a úcty za víťazstvo na Svetovom šampionáte v Katare

Argentínsky futbalový tím venoval svoju trofej Panne Márii.

Učinil tak skrze Chiqui Tapiu – prezidenta argentínskeho futbalového zväzu, ktorý prišiel v stredu 4.1. večer do Baziliky Panny Márie Lujánskej poďakovať za víťazstvo svetového šampionátu v Katare a položiť jej k nohám víťazný pohár tak ako to urobili argentínske víťazné futbalové tímy aj v rokoch 1978 a 1986.

Panna Mária Lujánska je patrónkou a ochrankyňou Argentíny. Nazýva sa aj „Matkou nádeje“. Keď sa na prelome 18. a 19. storočia Argentína osamostatnila, Carlos Berlanga navrhol, aby argentínska vlajka bola modro-biela a odrážala tak farby Lujánskej Panny Márie Nepoškvrnenej, ktorá sa stala patrónkou a ochrankyňou Paraguaja, Uruguaja a Argentíny. Bazilika Panny Márie Lujánskej je jedným z najnavštevovanejších pútnických miest v Argentíne.

„Lujánska Panna Mária je vždy po boku hráčov Argentíny a mali sme ju umiestnenú aj v našej šatni.“ povedal Chiqui Tapia.

Rektor baziliky o. Lucas García prepojil víťazstvo Argentínskeho tímu s odovzdaním sa Panne Márii. „Národný tím nám dal malú nádej v zložitej dobe, v ktorej žijeme a Panna Mária je taktiež Matkou nádeje pre všetkých nás. Na ceste k 400. výročiu Lujánskej Panny Márie (v r. 2030) sa mi zdá dôležité zamyslieť sa nad tým čo je nádej a čo všetko ako Argentínčania dokážeme keď si stanovíme ciele a pokúsime sa ťahať jedným smerom – keď prestaneme bojovať… Kňaz na záver vyzval svojich krajanov aby ocenili aké dôležité je mať Pannu Máriu za matku, ktorá nás podporuje na tejto ceste, ktorá je taká krásna, že sa na ňu môžeme vydať.

Argentínsky futbalový tím venoval svoju trofej Panne Márii na znak vďaky a úcty za víťazstvo na Svetovom šampionáte v Katare 1

Natália Senderáková

Zdroj: The Virgin and the national soccer team give hope to Argentines, priest says | Catholic News Agency

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás