5 dôvodov, prečo nosím zázračnú medailu – a prečo by ste to mali tiež vyskúšať!

Zázračná medaila má špeciálny dizajn založený na mystických víziách svätej Kataríny Labouré. Je to medaila, ktorá sa spája so zázrakmi a obráteniami.

Tu sú moje dôvody, prečo ju nosím:

1) Denne mi pripomína, aby som počúvala svoju matku.

Ako mama tri a polročného chlapca som veľakrát počula slovo „nie“.

Ja: „Xavier, choď na nočník“

Xavier: “Nie!”

Ja: „Nehovor mi nie, len to urob“

Xavier: „Nie!“

To sa deje nespočetnekrát za deň. Ako si dokážete predstaviť, môže to byť veľmi frustrujúce. Zaujímalo by ma, či je z nás Mária tiež frustrovaná.

Pred takmer 200 rokmi naša Preblahoslavená matka nariadila svätej Kataríne Laboure, aby „dala urobiť medailu. Tí, ktorí ju nosia, dostanú veľké milosti, najmä ak ju majú na krku.” Naša blahoslavená matka tiež povedala Kataríne: „Teraz to musí byť dané celému svetu a každému človeku.“ Túto správu máme k dispozícii už takmer dvesto rokov, napriek tomu som až do minulých Vianoc nenosila medailu na krku.

Zaujímalo by ma, či je Mária frustrovaná, ako každá matka, keď deti neprijmú jej radu alebo neprijmú jej pomoc! Viem, ako sa cítim po 30-minútovej debate s trojročným dieťaťom, prečo sa musí aspoň pokúsiť vycikať. Dvesto rokov počujeme „noste to, pomôže to“ a toľko ľudí, ktorí nepočúvajú.. musí to byť vyčerpávajúce!

2) Z nejakého dôvodu sa nazýva „Zázračná medaila“ a ja milujem zázraky!

Keď sa medaila prvýkrát objavila, volala sa Medaila Nepoškvrneného počatia. Za menej ako desať rokov sa stala známou ako zázračná medaila kvôli mnohým milostiam a zázrakom, ktoré sa rýchlo spájali s jej nosením. Podľa jedného zdroja bolo v rokoch 1930 až 1950 len v samotnom meste Philadelphia udelených a zaregistrovaných viac ako 750 000 láskavostí.

Naša blahoslavená Matka chce, aby sme ju požiadali o modlitby. Náš Pán chce, aby sme išli k Nemu a povedali mu, čo je v našich mysliach a v našich srdciach. Mať túto medailu neustále na krku je neustálou pripomienkou k modlitbe. A ako Mária sľúbila, tí, ktorí ju nosia, dostanú veľké milosti.

3) Hrdinskí muži a ženy ju nosili a povzbudzovali ostatných, aby ju tiež nosili.

Prichádzajú mi na myseľ dvaja svätci: sv. Maximilián Kolbe a sv. Matka Tereza z Kalkaty. Predtým, ako svätý Maximilián odvážne položil život za iného muža, založil hnutie a organizáciu známu v angličtine ako Immaculata. Urobil zo zázračnej medaily insígnie skupiny a nechal každého člena medailu nosiť. Povedal, že to je „strieborná guľka“ proti zlu.

Matka Tereza z Kalkaty známa svojou charitatívnou prácou po celom svete ju nazvala „medailou charity“ a rozdávala ju za plným priehrštím. Povedala, že medaila je znakom toho, že Boh miluje každého jednotlivca v každej chvíli nášho života.

4) Je to pripomenutie prosiť o pomoc.

Obrazy na medaile boli navrhnuté Najsvätejšou matkou a boli použité pre svätú Katarínu Laboure. Naša blahoslavená Matka povedala, že lúče vychádzajúce z niektorých jej prstov demonštrujú milosti, ktoré prostredníctvom nej Boh dáva tým, ktorí prosia.

Existujú niektoré prsty, na ktorých nie sú zobrazené žiadne lúče. Mária povedala, že to má demonštrovať milosti, ktoré nie sú dané, pretože od nej neboli prosené. Iba ďalšia pripomienka k Matúšovi 7, 7; “Proste a dostanete.”

5) Je to symbol toho najdôležitejšieho.

Keď som písala tento článok prvýkrát, môj profilový obrázok na Facebooku obsahoval nepriehľadnú vlajku Francúzska, aby som vyjadrila svoju podporu a modlitby za tých, ktorí utrpeli veľkú tragédiu počas útokov teroristov. Za prednými dverami nášho domu je zavesená vlajka USA, ktorá demonštruje vlastenectvo. Na podporu postihnutých rôznymi chorobami často nosíme farby a keď povzbudzujeme obľúbený športový tím, obliekame si vhodný dres. Všetky tieto aspekty majú v našom živote určitý význam. Čo je však najdôležitejšie? Pre mňa je to moja viera. Ak sú znaky a symboly dôležité pre menšie veci, prečo neprejaviť moje nadšenie pre najväčšie požehnanie všetkých – vieru v nášho Pána a lásku našej Matky.

Na Vianoce som si vypýtala a dostala zázračnú medailu. Existuje toľko rôznych štýlov vytvorených rôznymi spoločnosťami a organizáciami. Hľadala som a prechádzala stovky, nakoniec som našla jednoduchý náhrdelník, ktorý podľa mňa zapadá do mojej osobnosti. Nosím ho denne. Nachádzam v tom útechu. Som vďačná za dar milosti a pokoja, ktorý mi dáva.

Autor: Ivanka Paúrová

ZDROJ: https://matkabozia.sk/?p=601

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás