3 návrhy, ktoré pomôžu hodnotne vyplniť strany nášho života v novom roku

Keď začíname našu cestu v novom roku, Nový rok je ako čerstvá kniha s 365 prázdnymi listami papiera. Kniha, ktorá čaká na zaplnenie riadkov.

Tieto strany majú neuveriteľné možnosti, ktoré, ak sú naplnené dôstojnými a ušľachtilými, úprimnými a optimistickými ideálmi, môžu viesť k rastu charakteru, k zvýšeniu vedomostí a k prehĺbeniu viery.

Čo napíšeme na každú našu stránku tento rok?

Aké sú veci, ktoré nám tento rok pomôžu rásť v našom povolaní?

Aké rozhodnutia musíme urobiť, aby sme sa stali lepšou ženou, manželkou a matkou?

Toto sú veci, ktoré chceme napísať do nášho plánovača na rok 2024. Nemusia to byť veľké zmeny… vôbec nie. V skutočnosti sú to práve tie malé veci, ktoré sa opakujú každý deň, vďaka ktorým na konci roka uvidíme zmenu.

Aristoteles hovorí: „Sme tým, čo opakovane robíme. Dokonalosť teda nie je čin, ale zvyk.“

3 návrhy, ktoré pomôžu hodnotne vyplniť strany nášho života v novom roku 1

3 návrhy, ktoré nám pomôžu tento rok hodnotne vyplniť strany našej knihy:

🌷 1. Preč so zlým a dnu s dobrým…

Pusťme sa do dobrého čítania, počúvajme dobré kázne, čítajme povznášajúce webové stránky a podobne.

Zdržme sa toho, aby sme napĺňali naše mysle predávkovaním politikou v cirkvi aj mimo nej. Alebo čokoľvek iné, čo nás zráža na duchu a nie je potrebné pre náš každodenný život.

Potom, v decembri 2024, sa môžeme obzrieť späť a vidieť, že sme vyrástli vo svojom charaktere a vo viere! Sú to malé rozhodnutia každý deň, vďaka ktorým dôjde k tejto zmene.

🌼 2. Je možné chodiť na každodennú svätú omšu?

Nie je nič mocnejšie, uzdravujúcejšie, lepšie riešiace problémy ako účasť na svätej omši a prijatie nášho Pána. ON JE ten, kto rieši problémy!

Chceme viac pokoja, viac radosti, viac lásky v našich srdciach? Poďme na omšu, aby sme tam prijali Ježiša vo Svätej Eucharistii.

Chceme, aby sa naše túžby naplnili? Poďme na omšu! Možno neuvidíme výsledky hneď a určite ich ani nepocítime, ale budú tam… a my si ich všimneme.

Možno sa nám nepodarí ísť na svätú omšu, pri všetkých povinnostiach a zodpovednostiach. Potom si nájdime čas na duchovné prijímanie, viac ako raz denne! Je to veľmi účinné a dáva veľa milosti!

Svätý Tomáš Akvinský raz definoval duchovné prijímanie ako „horúcu túžbu prijať Ježiša v Najsvätejšej sviatosti a v láskyplnom objatí, akoby sme Ho skutočne prijali“.

Môžete sa „obrátiť k Svätostánku“ a prijať Ježiša do svojho srdca odkiaľkoľvek, kedykoľvek, vo dne alebo v noci!

Tu je duchovné prijímanie:

Môj Ježišu,

verím, že si v Prevelebnej Oltárnej Sviatosti z lásky ku mne skutočne prítomný.

Klaniam sa Ti a milujem Ťa nadovšetko.

Z lásky k Tebe ľutujem všetky svoje hriechy. Chcem sa hriechov chrániť.

Moja duša túži po Tebe. Ale keďže Ťa teraz sviatostne prijať nemôžem, príď aspoň duchovne so svojou milosťou do môjho srdca.

Objímam Ťa a spájam sa celkom s Tebou.

Nedaj, aby som sa niekedy od Teba odlúčil. Amen.

🪻 3. Sústredenosť v modlitbe

Nemusíme pridávať modlitby, ak už máme zavedený modlitbový režim, ale vždy môžeme pracovať na tom, aby sme boli usilovnejší pri sústredení sa a vyslovovaní modlitieb, ktoré sa už modlíme. Odstráňme rušivé vplyvy, ak môžeme a potom trpezlivo prijímajme tie rušivé prvky, ktoré nedokážeme odstrániť. Musíme sa len stále snažiť autenticky pozdvihovať svoje srdcia k Bohu, keď sa modlíme svoje modlitby. Boh vidí naše úsilie!

Budú tento rok veci, ktoré dokážeme ovplyvniť? Budeme mať problémy, ktorých je na nás priveľa?

Toto budú práve tie príležitosti spoľahnúť sa na Neho, ktorý urobí viac ako nás len stretne na polceste. Viera ako horčičné semienko… to je všetko, čo potrebujeme. Prosme o to Boha… tento rok každý deň! Uvedomujeme si, aký pokoj by sme mali, keby sme skutočne verili!? Nuž, vypýtajme si to!

Svoj život môžeme prežiť len deň po dni. Tento rok sa nám môžu stať veci, ktoré sú také bolestivé alebo mätúce, že potrebujeme žiť hodinu po hodine, možno minútu a pripomínať si, že Boh všetko vidí, že nás miluje a že On je odpoveďou. A nezabúdajme, že všetko sa raz pominie.

Spoliehajme sa na Neho tento rok viac ako inokedy a prinášajme Mu každý problém, lebo On nám ukáže cestu, ktorou máme ísť.

A pamätajme na túto mocnú modlitbu pokoja:

„Bože, daj mi pokojnú myseľ, aby som prijal veci, ktoré zmeniť nemôžem.

Daj mi silu, aby som zmenil veci, ktoré zmeniť môžem.

A daj mi múdrosť, aby som rozlíšil jedno od druhého.“

Amen! 🪻🙏🪻

Zdroj: Finer Femininity

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás