18.10. Milión detí sa modlí ruženec pripojte sa k nám aj vy!

„Keď sa bude milión detí spolu modliť ruženec, svet sa zmení.“ Páter Pio

Utorok 18.10. sa zapájame do modlitebnej aktivity Milión detí sa modlí ruženec. Pridajte sa k nám aj vy!

Budeme sa modliť utorok 18.10 – ruženec za mier a jednotu vo svete:

  • 8:00 – 9:00 Rabčice škola – prenos z kostola
  • 9:00 – 9:30 Deti – NITRA -sestra Terezita
  • 9:30 – 10:00 Deti – škôlka Panny Márie Pomocnice Hlohovec
  • 13:00 – 13:30 škola Nitra
  • 15:00 – 16:00 Detský domov Trnava
  • 17:00 – 17:30 Malikova s detmi Hlohovec
  • 17:30 – 18:00 Deti Koletesova ruzenec, Vrútky
  • 19:00 – 20:00 Deti Bardejov
  • 21:00 – 21:30 Deti, Trenčianska Teplá

Pomoc trpiacej Cirkvi 18. októbra opäť pozýva farnosti, materské školy, školy aj rodiny, aby sa zapojili do modlitbovej iniciatívy Milión detí sa modlí ruženec. Jej cieľom je modliť sa za mier a jednotu vo svete a – ako vysvetľuje kardinál Mauro Piacenza, prezident ACN – povzbudiť deti, aby v ťažkých časoch dôverovali Bohu a našli v ňom oporu a stálosť.

ČO JE CIEĽOM TEJTO KAMPANE?

Táto modlitebná iniciatíva pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi chce pomôcť rozdúchať plameň viery v silu modlitby. Našou celosvetovou ružencovou kampaňou chceme pripomenúť slová Panny Márie z Fatimy, že modlitba s dôverou dieťaťa môže skutočne zmeniť svet, poraziť zlo a priniesť pokoj.

Modlitba svätého ruženca spoločne s deťmi posilní jednotu v Cirkvi a medzi národmi. Sme totiž povolaní, aby sme tvorili jednu veľkú rodinu zjednotenú v modlitbe naprieč národmi.
Modlitba buduje vzťah lásky k Bohu a k blížnemu. Ruženec otvára naše srdcia pre konkrétnu pomoc núdznym, trpiacim a prenasledovaným, v ktorých vidíme samotného trpiaceho Krista

Hoci sa roku 2021 očakával koniec obmedzení súvisiacich s pandémiou koronavírusu, situácia je na mnohých miestach stále rovnako vážna. Okrem toho zdravotná kríza nepredstavuje pre svet jedinú hrozbu. „Hlad, chudoba, korupcia, vojny a teror, strata hodnoty ľudského života, ako aj ničenie stvorenstva poznačili životy nespočetného množstva ľudí,“ konštatuje kardinál Piacenza a zdôrazňuje význam modlitby, najmä detskej modlitby, „ktorá sa otvára Božej pomoci a spáse“.

Iniciatíva Milión detí sa modlí ruženec zaznamenala rekordnú účasť roku 2020: zapojili sa do nej deti zo 136 krajín vrátane Sýrie, Iraku, Mexika, Arménska, Papuy Novej Guiney, Nigérie či Konžskej demokratickej republiky; prostredníctvom webovej stránky sa zaregistrovalo vyše 509 000 detí.

Webová stránka pápežskej nadácie ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi ponúka aj tento rok farnostiam, školám, skupinám detí a rodinám bezplatný modlitbový materiál. Obsahuje návod na modlitbu posvätného ruženca, zamyslenia o tajomstvách ruženca pre deti a modlitbu zasvätenia sa detí Božej Matke. V tomto roku možno na plagátoch okrem Panny Márie vidieť aj sv. Jozefa. Priložený je tiež obrázok s modlitbou k sv. Jozefovi, ktorú sa každodenne modlí pápež František.

Modlitbový materiál na stiahnutie v 26 jazykoch a maľovanky nájdete na tejto adrese.

Iniciatívu Milión detí sa modlí ruženec spustila udalosť z roku 2005: kľačiac na podstavci sochy Panny Márie vo venezuelskom hlavnom meste Caracas, sa skupina detí modlila ruženec. Niektorí z prítomných dospelých si spomenuli na slová Pátra Pia: „Keď sa bude milión detí spolu modliť ruženec, svet sa zmení.“ Modlitbová iniciatíva sa potom rýchlo rozšírila do celého sveta.

TK KBS informovala Lucia Froncová

prevzaté z: tkkbs.sk

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás