13.10. RUŽENEC ZA SLOVENSKO – VIDEOREPORTÁŽ – ĎAKUJEME VÁM

13.10.2023 sa uskutočnil Ruženec za Slovensko z Prešova, ktorý bol spojený s prednáškami vzácnych hostí, o. Martina Kollára, o. Juraja Augustína a o. Matúša Marcina a tiež s premiérou dokumentu o don Dolindovi Ruotolovi. Naše pozvanie prijal aj Mons. Ján Babjak, ktorý celebroval svätú omšu. Online sa pripojil aj o. biskup Ján Kuboš a pomodlil sa s nami prostredníctvom online prenosu svätý ruženec.

Z tohto miesta prebiehal tiež nepretržitý 24 hodinový maratón modlitby svätého ruženca. Počas celého dňa prichádzali ľudia aby mohli vytvoriť spoločenstvo modlitby a potešiť tak našu nebeskú Matku. Hlavný program začínal o 14:00 ružencom so spevákom Petrom Janků, ktorý celý deň obohatil svojimi piesňami a tiež osobným svedectvom či povzbudivými slovami. Počas svätej omše sa nám v kázni prihovoril náš prvý hosť o. Martin Mária Kollár – predstavený minoritov na Slovensku. Po omši nasledovala okrem modlitby svätého ruženca prednáška o. Juraja Augustína, ktorý nám hovoril o pravej úcte k Panne Márii a dôležitosti zasvätenia. Posledný prednášajúci o. Matúš Marcin nás obohatil prednáškou o bojovníkoch Panny Márie pre dnešné časy. O 21:00 si všetci zúčastnení mohli pozrieť premiéru dokumentu o don Dolindovi Ruotolovi, ktorý vznikol v rámci cyklu dokumentov s názvom Bojovníci Panny Márie pre dnešné časy.

Každý registrovaný účastník dostal pamätnú kartu o don Dolindovi, na ktorej sa nachádza okrem jeho životopisu a modlitby aj veľmi výnimočné a vzácne duchovné povzbudenie od don Dolinda tzv. imaginette.

(Imaginette (obrázky s textami) písal Don Dolindo a náhodne ich rozdával ľuďom. Tisícky ľudí počas života Don Dolinda nachádzajú v týchto prorockých slovách nádej, silu a niekedy aj veľmi konkrétne odkazy… Imaginette don Dolinda sú prísne strážené v archíve počas procesu beatifikácie. My máme k dispozícii 15 textov a práve tieto sme pre Vás pripravili, je možné ešte stále si ich zadovážiť – mail sdzr2023@gmail.com)

Na záver sa ako poslední v tento výnimoční deň modlili prítomní kňazi svätý ruženec za Slovensko a úplnou bodkou za bohatým duchovným programom bolo Eucharistické požehnanie.

Srdečne ďakujeme všetkým účastníkom, našim sledovateľom a podporovateľom a tiež všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na zdarnom priebehu celej modlitebnej akcie. ĎAKUJEME VÁM.

Tím Slovenského dohovoru za rodinu

Autor: Natália Senderáková

VIDEOREPORTÁŽ Z MODLITEBNEJ AKCIE RUŽENEC ZA SLOVENSKO Z PREŠOVA SI MÔŽETE POZRIEŤ TU:

Svätý ruženec sa modlíme naživo aj naďalej počas celého mesiaca október – PRIDAJTE SA K NÁM:

FACEBOOK DLHODOBO BLOKUJE NÁŠ OBSAH A ŽIVÉ VYSIELANIA. NAŠE VYSIELANIA MÔŽETE AJ NAĎALEJ SLEDOVAŤ NA NAŠEJ STRÁNKE A YOUTUBE KANÁLI. PRIDAJTE SA TIEŽ DO NAŠEJ SKUPINY NA TELEGRAME AK CHCETE ZOSTAŤ PRAVIDELNE INFORMOVANÍ, ALEBO SA PRIHLÁSTE NA ODBER NOVINIEK EMAILOM.

13.10. RUŽENEC ZA SLOVENSKO - VIDEOREPORTÁŽ - ĎAKUJEME VÁM 1

Podporte aktuálne projekty – KLIKNI TU: pripravujeme pre Vás

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

One Response

Comments are closed.

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás