NEBOJ SA!

⛪ Spomínam si na jeden príbeh. V kaplnke pred Najsvätejšou sviatosťou kľačali ľudia. Niektorí boli vpredu, iní v strede a ďalší vzadu. V istej chvíli sa do kaplnky priplazil had. Ľudia, ktorí boli vzadu, hneď vyskočili a utiekli. Ľudia v strede neutiekli, ale prestali adorovať a so strachom ho sledovali. Stratili kontakt s Pánom Ježišom, lebo sa sústredili na hada. Potom sa plazil k ľuďom, ktorí kľačali najbližšie. Akokoľvek sa snažil, plazil sa im po nohách… nedokázal ich vystrašiť. Boli sústredení len na prítomnosť Pána Ježiša v Najsvätejšej sviatosti a adorovali ho.

⛪ Tento príbeh nádherne ilustruje duchovné stavy ľudí. Uvedom si, že podnet v prípade všetkých troch skupín bol rovnaký, ale vyvolal rozdielne reakcie. Tí, čo boli najďalej od Pána Ježiša, utiekli, a tak prehrali duchovný boj. Ľudia uprostred stratili Boha z očí a sústredili sa na hada, ktorý, dá sa povedať, dosiahol svoj cieľ a v tej chvíli si vzal slávu, ktorá patrí Bohu. Tretia skupina ľudí však bola taká zahľadená na Ježiša a prebývala v ňom, že had na nich vôbec neurobil dojem.

⛪ Spýtaj sa sám seba v ktorej skupine ľudí si. Možno to stojí za námahu ísť bližšie k Bohu v Najsvätejšej sviatosti a adorovať ho. On uzdraví všetok tvoj strach, ak mu budeš dôverovať!

Text a obrázok pripravil: Mikuláš Lipták – Rytier Nepoškvrnenej ⚔️💙

Zdroj: 40 dní duchovného boja/Piotr Glas

Knihu – 40 dní duchovného boja si môžete zakúpiť na tomto odkaze: https://www.zachej.sk/produkt/35824/40-dni-duchovneho-boja/

Páčia sa Vám naše príspevky? Podporte nás!

Ďakujeme!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Organizujeme pre Vás:

Prihlásiť sa

Odber noviniek

Prihláste sa na odber noviniek

Podporte nás!

Vďaka vašim darom a príspevkom napredujeme.

SK36 0200 0000 0043 3785 0551

Podporte nás
Podporte nás